Trénera Holandska Van Gaala po MS 2014 zrejme vystrieda Hiddink

NETKY.SK • 17 December 2013, 16:56 • 2 min
Trénera Holandska Van Gaala po MS 2014 zrejme vystrieda Hiddink

AMSTERDAM - Futbalový odborník Guus Hiddink je hlavným kandidátom na post budúceho trénera holandskej reprezentácie. Súčasným koučom "oranjes" je Louis van Gaal, ktorému vyprší platný kontrakt po skončení MS 2014 v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters s odvolaním sa na holandské médiá uviedla, že Hiddink je pripravený podpísať v januári novú zmluvu. Na stole už má údajne dvojročný kontrakt, ktorý počíta so službami 67-ročného kouča  počas EURO 2016 vo Francúzsku. Ak sa tak stane, bude trénerom Holandska po druhý raz v kariére.

"Nič zatiaľ nepotvrdím, ale nič nebudem ani dementovať. Napokon, nikdy to tak nerobíme. Všetci si musia počkať na fakty. Ohlásime nástupcu Van Gaala oznámime včas," povedal technický riaditeľ holandského zväzu (KNVB) Bert van Oostveen.

Hiddink zatiaľ pre médiá potvrdil len to, že pred mesiacom sa v Amsterdame stretol so zástupcami KNVB. Súčasne dodal, že o dĺžke kontraktu budú rokovať až po jeho návrate z vianočnej dovolenky v Afrike. Hiddink predtým bol kormidelníkom "oranjes" od roku 1995 až do semifinálovej prehry na MS 1998 vo Francúzsku. 

Pôvodne bol jedným z horúcich kandidátov aj bývalý reprezentant Ronald Koeman. Jeho klub Feyenoord Rotterdam sa však v poslednej sezóne trápi a tak postupne vypadol z hry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies