Tréner Žiliny Adrián Guľa: Cítim tlak sám od seba

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 15:27 • 2 min
Tréner Žiliny Adrián Guľa: Cítim tlak sám od seba

BRATISLAVA - Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra MŠK Žilina ťahajú vo Fortuna lige nepriaznivú šnúru štyroch stretnutí bez bodu.

slovakia

left justify in out

Po jesennej "mikulášskej" decembrovej derniére na Pasienkoch so Slovanom (1:2) pribudla pre "žltozelených" v jarnej februárovej ouvertúre prehra na trávniku v Senici s poslednou Skalicou (0:1) a nasledovali dve marcové domáce zaváhania so zhodným nepriaznivým rezultátom 2:3: v piatok 4. marca s Michalovcami a v utorok 8. 3. s obhajcom majstrovského titulu AS Trenčín. Klub spod Dubňa figuruje momentálne na 4. mieste ligovej klasifikácie s 33 bodmi, je to až o 21 menej ako má líder spod Čákovho hradu.


"Zdá sa, že niečo nás skúša s týmito výsledkami, aby sme boli silnejší," citovala oficiálna internetová stránka žilinského klubu slová trénera MŠK Adriána Guľu, ktorého zverenci odohrali s Trenčínom veľmi solídnu partiu, ale bez bodového efektu: "Pre samotných futbalistov je dobré, že dokážu s AS uhrať výborný a vyrovnaný zápas. Body nám opäť utiekli pomedzi prsty, je to tvrdé, bolestivé. Potrebovali sme zažiť takýto duel, kde sme si dokázali, že vieme konkurovať aj najlepším a odpracovať to srdcom. Z môjho pohľadu to bol v utorok večer bod zlomu, nie výsledkový, ale výkonnostný. Najviac ma prekvapil žilinský divák, ktorý po kvalitnom stretnutí dvoch výborných mužstiev tlieskal nášmu tímu aj po prehre. Ďakujem im za to, videli srdce, odhodlanie aj kvalitu z našej strany."


V bránke MŠK dostal pred Milošom Volešákom prednosť český legionár Aleš Mandous, pre zranenie nehral kapitán Viktor Pečovský. "Rozhodli sme sa postaviť Mandousa, hoci Volešák je top. Aleš nesklamal, no rovnako sme inkasovali tri góly. Futbal prinesie choroby, zranenia, tresty. Pracujeme s tým, čo máme. Možno keby bol Viktor (Pečovský, pozn.) pred obrannou líniou, je to stabilnejšie. Na keby sa však nehrá. Švejdíkovi po niekoľkých tréningoch ´zahaprovalo´ koleno, je v procese rehabilitácie. Chýbal aj Vavro, ktorý je pre nás dôležitým hráčom. Škoda defenzívnych chýb, súper je prvýkrát pred našou bránkou a strelí nám gól veľmi ľahko. Vytiahli sme znova ďalších mladých z akadémie. Chalani sa budú učiť v ťažkých zápasoch, akým bol aj ten proti Trenčínu." Na otázku, či necíti tlak a je stále trpezlivý, štyridsaťročný kouč MŠK Žilina Adrián Guľa odpovedal: "Cítim tlak sám od seba. Makáme, drieme, dávame do toho všetko. Keď nepríde výsledok, tak to bolí najmä kvôli chlapcom."


Aj v kabíne po jeseni dosť oslabeného žilinského mužstva (odišli Škriniar, Mihalík, William Alves de Oliveira, Piaček, Čmelík, A. Kadlec, Kopičár, pozn.) pochopiteľne po tretej jarnej prehre nevládla spokojnosť, hoci hráči MŠK podali v utorok veľmi statočný výkon proti favorizovanému Trenčínu. "V zápase s Michalovcami sme nehrali s rovnakým nasadením a túžbou. Preto by som nepovedal, že to bolo s Trenčínom ako cez kopirák. Opäť sme však bez bodu. Na druhej strane si myslím, že keď zahráme takto aj v ďalších dueloch ako proti AS, naša situácia sa otočí a budeme vyhrávať," citoval portál profutbal.sk slová kapitána MŠK v dueli s Trenčínom Jakuba Paura, ktorý v 39. min vyrovnal na 1:1. "Doma nemôžeme vyhrávať, keď trikrát inkasujeme. Všetci však útočíme aj bránime. Nemôžeme sa vyhovárať jeden na druhého, musíme sa cez to spoločne prehrýzť a mať hlavy hore. Do každého merania síl je potrebné ísť s rovnakým nasadením ako v utorok. Znovu budujeme mužstvo, opäť hľadáme svoju identitu. Toto je tá správna cesta, dúfam, že už konečne začneme zbierať body," skonštatoval 23-ročný Paur.


O zdramatizovanie duelu proti majstrovskému AS sa postaral Nermin Haskič, ktorý necelých 20 minút pred koncom znížil hlavou na 2:3. Bol to však posledný gól v stretnutí. "Napriek prehre si myslím, že diváci si prišli na svoje. Hrali sme s veľkým nasadením. Nevyužili sme však šance, ktoré sme mali. Aj ja som mal dobrú príležitosť ešte za bezgólového stavu, potom by sa možno zápas vyvíjal opačným smerom. Je to pre nás dobrá lekcia, z ktorej sa musíme poučiť a hrať s podobnou agresivitou proti každému protivníkovi,“ podotkol pre profutbal.sk legionár z Bosny a Hercegoviny.


Jeho krajan i klubový spoluhráč Bojan Letič nenastúpil na ľavom kraji defenzívnej formácie, ale na krídle. "Cítil som sa tam fajn. Tréner Guľa ma tam poslal s tým, aby som si zbiehal za obranu, dostával sa do stredu a zbieral lopty. Chýbala nám lepšia koncovka, finálna fáza, stratili sme veľa ľahkých lôpt, keď sme mohli zaútočiť. Rýchly gól nás nerozhodil, vrátili sme sa späť. Žiaľ, hneď sme inkasovali. Hrali sme dobre, skúsenosť sme nahradili srdcom a bojovnosťou," povedal pre klubový web 23-ročný Letič. Jeho slová doplnil o štyri roky mladší Nikolas Špalek, ktorý hral na poste pravého obrancu, hoci lepšie sa cíti v ofenzívnejšej línii: "Počas 90 minút sme mali prevahu, no chýbalo nám šťastie a efektivita, ktorá priala súperovi. Potrebujeme sa chytiť, možno nejakým gólom z kategórie náhodných. Hoci som bol na poste obrancu, mal som dostatok centrov a príležitostí. Snažil som sa pomáhať aj vpredu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies