Tréner Žiliny Adelaar: "Izraelského súpera máme dokonale prečítaného"

NETKY.SK • 17 Júl 2012, 06:55 • 2 min
Tréner Žiliny Adelaar: "Izraelského súpera máme dokonale prečítaného"

Tréner Žiliny Adelaar: "Izraelského súpera máme dokonale prečítaného"

slovakia

left justify in out

img

Futbalistov MŠK Žilina čaká v utorok 17. júla o 19.30 h prvý európsky zápas sezóny. Ich súperom na Štadióne pod Dubňom bude v 2. predkole Ligy majstrov 2012/2013 izraelský majster Hapoel Ironi Kirjat Šmona, ktorý majú v tábore úradujúceho slovenského šampióna dokonale prečítaný.
      Izraelský tím tak trochu naháňa strach, pretože sa mu podarilo vyhrať izraelskú Premier League so 14-bodovým náskokom pred klubmi ako Hapoel Tel Aviv, Maccabi Haifa a Maccabi Tel Aviv. Dá sa očakávať, že "šošoni" nebudú mať ľahkú cestu. "Čaká nás naozaj ťažký súboj. Hráme proti silnému tímu, ktorý takmer bez problémov vyhral izraelskú ligu v silnej konkurencii. Šmona je mužstvo, ktoré vie a chce hrať futbal. Vychádza zo zabezepečnej obrany, ale neprezentuje sa len defenzívnym štýlom. Má takisto výborných útočníkov a myslím si, že veľký pozor by sme si mali dávať na krídelníka Solariho, ktorý je veľmi šikovný a ak ho nepostrážime, môže nám spôsobiť problémy," povedal kormídelník MŠK Žilina Frans Adelaar.
      Holandský tréner sa v pondelok v Žiline cítil ako doma. Hustý dážď mu pripomínal počasie v jeho rodnej krajine a podotkol, že by bol rád, keby pršalo aj v zajtrajšom zápase. "Nemusí liať tak ako teraz, ale jemný dážď by nám, nášmu hernému štýlu a tiež futbalu celkovo iba prospel. Trávnik by bol rýchlejší a my by sme mohli vidieť rýchlejší a atraktívnejší zápas," uviedol. Podľa slov trénera by mala Žilina nastúpiť v najlepšej možnej zostavy. Chýba iba trojica zranených - Martin Krnáč, Marcel Ondráš a Issiaka Bello.
      O súperovi už vedia v Žiline všetko. Po žrebe síce veľa informácií o tomto tíme nemali, no rýchlo zistili, že ide o mužstvo, ktoré v uplynulej sezóne celkom dominovalo v domácej súťaži i pohári. "Vyšlo to dobre, pretože hráči Šmony mali letnú prípravu u nás v Holandsku, a tak som od svojich známych systematicky dostával informácie o ich zápasoch a podobne. Šéf skautov z Utrechtu, kde som predtým pôsobil, mi poskytol veľmi podrobnú analýzu izraelského tímu, čo nám takisto pomohlo pripraviť sa na nich. Okrem toho, tréner Štefan Tarkovič bol v Holandsku na jednom z prípravných zápasov Šmony osobne," vysvetľoval kouč Adelaar.
      Prvý zápas na žilinskej pôde a môže i nemusí byť pre "šošonov" výhodou. Kapitán tímu Miroslav Barčík nechcel špekulovať nad tým, či by bolo lepšie hrať úvodný duel vonku, ale... "Prvý zápas pre nás bude výhodou za predpokladu, že zvíťazíme. Budeme na tom lepšie psychicky. Naozaj by bolo veľmi dobre, keby sa nám podarilo vytvoriť si dobrú východiskovú pozíciu do odvety, ale ani víťazstvo nemusí znamenať, že sme jednou nohou postúpili. Očakávam dva otvorené zápasy, je to 50:50 a až zajtra uvidíme, komu sa podarí získať výhodu," skonštatoval Barčík.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies