Tréner žien SR Marks odstúpil z funkcie

NETKY.SK • 14 December 2015, 09:32 • 2 min
Tréner žien SR Marks odstúpil z funkcie

BRATISLAVA - Jaroslav Marks odstúpil z pozície hlavného trénera ženskej reprezentácie vo florbale. Spolu s ním je na odchode celý realizačný tím pri ženskom výbere SR. Stalo sa tak bezprostredne po skončení svetového šampionátu v Tampere, na ktorom Slovenky dosiahli historické maximum - prebojovali sa do štvrťfinále a napokon obsadili 8. miesto.

slovakia

left justify in out

"Z dôvodov nesplnenia výkonnostného cieľa, ktorý sme si vytýčili pred majstrovstvami sveta 2015 vo Fínsku, ktorým bolo umiestnenie do 6. priečky a postup medzi prvých osem družstiev na svete, odstupujem z funkcie trénera žien slovenskej florbalovej reprezentácie. Spolu so mnou sa vzdáva funkcie celý realizačný tím. Ďakujem za pomoc a prejavenú dôveru počas celého obdobia," uvádza oficiálny web Slovenského zväzu florbalu (SZFB) vyjadrenie odstupujúceho kouča.


Český kormidelník Jaroslav Marks pôsobil pri reprezentácií žien a junioriek od roku 2010, po šampionáte junioriek vtedy vystriedal z funkcie asistenta dovtedajšieho trénera Miroslava Hýleka.


"Bojím sa, že sa ten tím rozpadne. Podmienky, v akých hráme, sú oproti ďalším výberom omnoho horšie. Už to takto ďalej nejde. Ak chceme konkurovať najlepším na svete, musíme mať iné podmienky. Mnohé tímy sú ďaleko pred nami a aj výbery, ktoré skončili rebríčkovo horšie, ich majú omnoho lepšie," povedala kapitánka slovenského výberu na MS vo Fínsku Lucia Košturiaková podľa RTVS.


Slovensko je organizátorom nasledujúcich florbalových majstrovstiev sveta žien v roku 2017.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies