Tréner Wenger: Keď už Mesut Özil dosiahne hetrik, asi konečne dostal chuť strieľať góly

NETKY.SK • 20 Október 2016, 13:24 • 2 min
Tréner Wenger: Keď už Mesut Özil dosiahne hetrik, asi konečne dostal chuť strieľať góly

LONDÝN - Krásny oblúčik Alexisa Sáncheza to odštartoval a nečakaný hetrik Mesuta Özila dokončil. Londýnsky Arsenal si v stredu od fanúšikov vyslúžil potlesk na otvorenej scéne, keď v domácom prostredí zdemoloval bulharského šampióna Ludogorec Razgrad 6:0.

slovakia

left justify in out

"The Gunners" sú momentálne v absolútnej pohode, šnúru víťazstiev v rôznych súťažiach natiahli na sedem, nezdolaní zostávajú 11 zápasov. "Keď už Mesut Özil dosiahne hetrik, asi konečne dostal chuť strieľať góly," vtipne glosoval 66-ročný francúzsky tréner v službách Arsenalu Arséne Wenger. "Doteraz bol tým, ktorý gólové situácie pripravuje pre iných. Odteraz ho budem brať ako viac vybalansovaného hráča, takého, čo chce prihrávať na góly a zároveň ich strieľať," dodal spokojný Wenger. "Teší ma môj prvý hetrik, ale najmä naše brilantné tímové predstavenie. Z dnešného zápasu si loptu vezmem so sebou domov," odkázal Mesut Özil prostredníctvom twitteru.


Ak by hosťujúci Wanderson za stavu 0:1 netrafil len do žrde, ale aj do siete, mohol to byť iný zápas. Nebol. V 47. min po góle Oxlada-Chamberleina na 3:0 bolo predčasne rozhodnuté. A potom ešte prišiel hetrik Özila, ktorý bol pre neho prvým v kariére na seniorskej úrovni. Konto súperovho brankára zaťažil v 56., 83. a 87. min. "Bravó! Mesut si doprial oneskorenú oslavu narodenín," napísal na twitteri bývalý nemecký reprezentant Michael Ballack narážajúc na jeho 28. narodeniny spred štyroch dní.


"Čo sa dá asi povedať k zápasu, ktorý sa skončil našou prehrou 0:6? Vydali sme zo seba to najlepšie, ale nepodarilo sa nám zastaviť Arsenal. Dobré na tom celom je asi len to, že to nie je najvyššia prehra v histórii Ligy majstrov. Forma Arsenalu je úžasná," uviedol brankár Razgradu Vladislav Stojanov na webe UEFA. "Boli sme rýchli a nebezpeční, nemôžem byť nespokojný, keď dáme šesť gólov a pritom neinkasujeme. Naše sebavedomie stúpa každým zápasom, ale zároveň je potrebné zachovať si ostražitosť," skonštatoval Arséne Wenger.

 

"Futbal je hra o góloch a my sme ich dnes dostali šesť, najviac v celej našej histórii. Urobili sme chyby a zaplatili za ne, hoci šance boli aj na našej strane. Táto prehra nás nesmie negatívne ovplyvniť. V skupine chceme skončiť na treťom mieste," povedal tréner bulharského majstra Georgij Dermendžiev.


Arsenal je lídrom A-skupiny so 7 bodmi a skóre 9:1, ale rovnaký počet bodov má aj druhý Paríž St. Germain. S týmto tímom "kanonieri" v tejto sezóne LM už raz remizovali (1:1) a majú ešte k dobru domáci zápas 23. novembra. Ešte predtým sa však predstavia 1. novembra v odvete v Razgrade. Bazilej a Razgrad majú v tabuľke iba po jednom bode a to je veľká šanca zabezpečiť si už v predstihu postup do vyraďovacej fázy. "Chceme postúpiť čo najskôr a zvíťaziť aj u súpera. Samozrejme, oni budú chcieť doma ukázať, že sú lepší ako ukazuje výsledok 0:6," doplnil Arséne Wenger.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies