Tréner Weiss: "Boli sme odvážni, remíza je spravodlivá"

NETKY.SK • 5 September 2011, 14:45 • 2 min
Tréner Weiss: "Boli sme odvážni, remíza je spravodlivá"

Tréner Weiss: "Boli sme odvážni, remíza je spravodlivá"

slovakia

left justify in out

img

Bezgólovú remízu v piatkovej kvalifikácii EURO 2012 v Írsku označil tréner slovenských futbalistov Vladimír Weiss za spravodlivú. Podľa jeho hodnotenia po zápase hrali Slováci odvážne, aktívne a milo ho prekvapili ofenzívnou hrou s viacerými dobrými akciami.
      "Ako sme mohli vyhrať, tak sme tento zápas mohli aj prehrať. Myslím si, že na počet šancí je táto remíza spravodlivá. Náš výkon bol odvážny a dobrý, som rád, že sme predviedli ofenzívny futbal s množstvom nápadov a množstvom dobrých akcií," povedal hlavný kouč slovenského národného tímu, podľa ktorého mali Íri navrch v tom, že pravidelne hrávajú v anglickej najvyššej súťaži Premiership a majú v nej odohratých už viac kôl: "Samozrejme, Íri boli rozohranejší, pretože ich hráči pravidelne hrajú anglickú ligu a pravidelne hrajú všetci. Z tohto pohľadu boli o krok pred nami. Som ale milo prekvapený našou aktivitou, ale my sme aktívne hrať aj chceli. Som hrdý na chlapcov, ako sa predviedli, pretože je to mladé mužstvo, ktoré má veľkú perspektívu. Vystužil ich aj fantasticky Miro Karhan, takže klobúk dolu aj pred ním, ale aj pred celým tímom."
      Na oboch stranách sa zrodilo viacero dobrých gólových príležitostí, momentálny tréner majstrovského Slovana Bratislava trpel pri príležitostiach Írov, ktorí si vypracovali šance Duffom, Keanom aj Coxom. "Skoro ma porazilo pri poslednej šanci Írov, ale aj hlavička Keana bola nebezpečná. Pri nich nesmiete zaspať pri nakopávaných loptách, tam je tá prvá chyba, keď ich nenapádate a na to sme sa aj pripravovali. Samozrejme, aj tých fyzických chýb ubúdalo a potom tam mali tie šance ku koncu. A čo sa týka našich šancí, pri Vladovej a Hološovej sme mali kúsok nešťastia. Bola smola aj pri Marekovej veľkej šanci. Ale remíza je spravodlivá."
      Kormidelník, ktorý svojich zverencov dokázal dostať na finálový turnaj MS 2010 a na klubovej úrovni do skupinovej fázy Ligy majstrov (Artmedia Bratislava), resp. Európskej ligy (Slovan Bratislava) už má v hlave najbližší kvalifikačný duel v Žiline proti nebezpečným Arménom. Práve tí pripravili jeho tímu jedinú prehru (1:3) z doterajších siedmich vystúpení v základnej B-skupiny. "Chceme vyhrať. Šance sú otvorené. My si chceme potvrdiť náš zápas doma a potom to máme vo svojich rukách. Najťažší zápas nás čaká doma s výborným súperom, ktorý stále možno žije o baráž. Oni rozmýšľajú, že vyhrajú tri zápasy, sú sebavedomí, sú to výborní, rýchli a technickí hráči. Musíme sa na nich dobre pripraviť. Ale nepredbiehajme, moje mužstvo má svoju silu a svojho ducha a ja verím, že tento ťažký zápas zvládneme."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona