Tréner Walesu šetril najväčšiu hviezdu svojho tímu na zápas so Slovenskom

NETKY.SK • 21 Marec 2019, 13:18 • 2 min
Tréner Walesu šetril najväčšiu hviezdu svojho tímu na zápas so Slovenskom

WREXHAM - Futbalisti Walesu v stredu zvládli generálku pred začiatkom kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy. "Bronzové" mužstvo ostatného kontinentálneho šampionátu vo Francúzsku 2016 triumfovalo vo Wrexhame nad tímom Trinidadu a Tobaga 1:0 a naladilo sa na nedeľňajší vstup do eliminačného cyklu proti Slovákom (hrá sa v Cardiffe od 15.00 h SEČ, pozn.).

slovakia

left justify in out

"Keď som plánoval tento zápas, pôvodne som chcel, aby sme od úvodu nastúpili v plnej sile a neskôr urobili nejaké zmeny. Niektorí hráči však na tom neboli zdravotne najlepšie, ďalší hrali v nedávnom období mnoho zápasov, takže sme to museli prehodnotiť," vyhlásil kouč waleského tímu Ryan Giggs podľa BBC Sport.

Mnohí fanúšikovia "drakov" boli sklamaní, že vo Wrexhame nevybehol na ihrisko najlepší hráč tímu - útočník Gareth Bale z Realu Madrid. Giggs však usúdil, že bude lepšie šetriť svoju najväčšiu hviezdu na nedeľňajší "ostrý" duel v Cardiffe.

 

"Chápem sklamanie fanúšikov, že chcú vidieť hrať futbalistov ako Gareth. Mojou úlohou je však zabezpečiť, aby naše mužstvo bolo v nedeľu stopercentne pripravené. Gareth odohral minulý víkend proti Celte Vigo (2:0) prvýkrát za ostatné tri mesiace celý zápas. Pred stretnutím s Trinidadom a Tobagom trénoval iba trošku, takže sme pred duelom so Slovákmi nechceli ísť do rizika. Nebolo to však iba v prípade Garetha, ale aj ďalších hráčov," doplnila 45-ročná dlhoročná opora anglického veľkoklubu Manchester United (1990-2014).

Giggs v minulosti nenastúpil vo vzájomnom dueli proti slovenskému tímu. V kvalifikácii o postup na MS 1994 v USA, poslednej spoločnej z pohľadu bývalého Československa, však hral v obidvoch stretnutiach. Na ostravských Bazaloch (1:1) aj neskôr v Cardiffe (2:2) si na konto pripísal plnú minutáž, v domácom zápase proti Československu vtedy ešte ako 19-ročný mladík dokonca skóroval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies