Tréner Vůjtek chce dať na Nemeckom pohári šancu každému

NETKY.SK • 8 November 2012, 09:50 • 2 min
Tréner Vůjtek chce dať na Nemeckom pohári šancu každému

Tréner Vůjtek chce dať na Nemeckom pohári šancu každému - Hokej S rovnakou filozofiou ako vlani povedie Vladimír Vůjtek slovenskú hokejovú reprezentáciu na blížiacom sa Nemeckom pohári (9. 11.

slovakia

left justify in out

img

S rovnakou filozofiou ako vlani povedie Vladimír Vůjtek slovenskú hokejovú reprezentáciu na blížiacom sa Nemeckom pohári (9.-11. novembra). Všetci hráči podľa jeho slov dostanú na ľade približne rovnaký priestor, aby sa tak naplnil význam prípravného turnaja.

Slováci budú v Mníchove obhajovať minuloročný triumf, pričom vo Vůjtekovom kádri figuruje hneď 12 strieborných medailistov z helsinksých MS. Najcennejší dres v seniorskej kategórii si prvýkrát oblečú aj dvaja nováčikovia - brankár Jaroslav Janus zo Slovana Bratislava a jeho tímový kolega z útoku Andrej Šťastný. "Chceme, aby tak ako vlani dostali všetky štyri päťky na ľade približne rovnaký priestor, vrátane presiloviek a oslabení. Chceme vidieť hráčov v plnej činnosti. Nehovorím, že všetky päťky dostanú rovnaký priestor počas celých 60 minút, ale aspoň počas tých 50 minút by to malo platiť," uviedol Vůjtek, ktorý má v zostave ešte zopár otáznikov: "Nemáme ľavé krídla, skoro všetci hráči na tomto poste sa ospravedlnili. Z niekoho jednoducho budeme musieť spraviť ľavého krídelníka."

Mužstvo vedené kapitánom Brankom Radivojevičom sa v bavorskej metropole postupne stretne v piatok 9. novembra o 16.00 h so Švajčiarskom, na druhý deň s Kanadou (10. novembra, 19.45) a v nedeľu si zmeria sily s domácim výberom (11. novembra, 16.45). Vůjtek neprezradil, ktorý z dvojice brankárov Janus - Peter Hamerlík odštartuje turnaj, v každom prípade sa do brány dostanú obaja. "V prvých dvoch zápasoch sa prestriedajú a až na mieste zvážime, kto bude chytať v poslednom zápase," dodal.

Vlani Vůjtekov výber triumfoval na Nemeckom pohári bez straty bodu a so skóre 10:4, pričom to bolo tretie víťazstvo Slovenska na turnaji v ére samostatnosti.



Nominácia SR "A" na Nemecký pohár 2012:

brankári: Peter Hamerlík (Oceláři Třinec/ČR), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava)

obrancovia: Ivan Baranka (Salavat Julajev Ufa/Rus.), Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR), Kristián Kudroč (Novosibirsk/Rus.), Juraj Mikuš (HC Lev Praha/ČR), Michal Sersen (HC Slovan Bratislava), Boris Valábik (Kometa Brno/ČR) Martin Štajnoch (Slovan Bratislava), Richard Stehlík (MoDo Hockey/Švéd.)

útočníci: Mário Bližňák (Slovan Bratislava), Peter Galamboš (Bilí Tigři Liberec/ČR), Marcel Haščák (HC Košice), Marcel Hossa (HC Lev Praha/ČR), Marek Hovorka (Sparta Praha/ČR), Libor Hudáček (Slovan Bratislava), Michal Chovan (HKM Zvolen), Tomáš Marcinko (HC Košice), Michel Miklík (Slovan Bratislava), Juraj Mikúš (Lev Praha/ČR), Peter Ölvecký (Slovan Bratislava), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus.), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava), Radoslav Tybor (Dukla Trenčín)



program Nemeckého pohára:

piatok 9. novembra: Švajčiarsko - Slovensko (16.00), Nemecko - Kanada (19.45)

sobota 10. novembra: Nemecko - Švajčiarsko (16.15), Kanada - Slovensko (19.45)

nedeľa 11. novembra: Švajčiarsko - Kanada (13.00), Slovensko - Nemecko (16.45).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona