Tréner Vrba sa vracia do Plzne

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 14:18 • 2 min
Tréner Vrba sa vracia do Plzne

PLZEŇ - Český futbalový majster Viktoria Plzeň a tréner Pavel Vrba opäť spojili svoje cesty. Ako vo štvrtok informoval klubový web Viktorie, Vrba od leta prevezme jeho bývalý klub, keď sa v Štruncových sadoch dohodol a následne podpísal zmluvu na tri roky.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatriročný kouč stál pri zrode modernej zlatej éry Plzne. Prebral ju prvýkrát v roku 2008. V ročníku 2010/2011 s ňou získal titul, v sezóne 2011/2012 postúpil do základnej skupiny Ligy majstrov. V ročníku 2012/2013 s ňou opäť získal titul a v sezóne 2013/2014 s ňou opäť postúpil do skupinovej fázy LM.

 

Koncom roka 2013 sa rozhodol prebrať českú reprezentáciu, pričom bol kandidátom aj pre tú slovenskú. S národným tímom postúpil na EURO 2016 vo Francúzsku, tam ale skončili Česi už v základnej skupine. Následne odišiel do Ruska, ale v Anži Machačkala vydržal len pol roka.

 

Do leta bude pôsobiť vo funkcii tréner Zdeněk Bečka. Potom ho nahradí Vrba, ktorý v Plzni získal aj Český pohár a Superpohár a šesťkrát ovládol hlasovanie o trénera roka v rámci ankety Futbalista roka. V tíme úradujúceho majstra pôsobia slovenskí legionári - brankár Matúš Kozáčik, stredopoliari Patrik Hrošovský a Jakub Hromada, útočník Marek Bakoš a na súpiske je stále napísaný aj Marián Čišovský, ktorý trpí na nevyliečiteľnú chorobu ALS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies