Tréner víťaza LM 2012 prevzal Schalke 04

NETKY.SK • 7 Október 2014, 09:50 • 2 min
Tréner víťaza LM 2012 prevzal Schalke 04

GELSENKIRCHEN - Bývalý taliansky futbalový reprezentant či tréner FC Chelsea Roberto Di Matteo sa stal novým kormidelníkom bundesligového Schalke 04.

slovakia

left justify in out

V nemeckom mužstve z Gelsenkirchenu nahradil na trénerskej stoličke Jensa Kellera. Štyridsaťtriročný kouč končí vo funkcii, v ktorej začal pracovať v decembri 2012. O prácu prišiel po nepresvedčivom vstupe do sezóny, Schalke vypadlo hneď v prvom kole Nemeckého pohára s Dynamom Drážďany, v Lige majstrov remizovalo s Chelsea i Mariborom a v bundeslige zo siedmich zápasov vyhralo iba dvakrát a je jedenáste. Vedeniu klubu došla trpezlivosť po sobotňajšej prehre 1:2 s Hoffenheimom.

 

Di Matteo sa narodil vo švajčiarskom Schaffhausene, počas aktívnej kariéry bol výborným stredopoliarom. Taliansko reprezentoval na ME 1996 a MS 1998. Vo februári 2002 ukončil kariéru zo zdravotných dôvodov. Následne sa dal na trénovanie, viedol Milton Keynes Dons, West Bromwich Albion a Chelsea, s ktorou vyhral v roku 2012 Ligu majstrov i FA Cup. Po odchode zo Stamford Bridge bol bez práce. 

 

Di Matteo bude mať premiéru na lavičke Schalke 18. októbra doma proti Herthe Berlín. V bundeslige túto sezónu menil trénera už skôr Hamburg. Informácie zverejnil web Kickeru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies