Tréner United počíta so stratou £20m kvôli vyradeniu z Ligy majstrov

NETKY.SK • 11 Máj 2012, 12:05 • 2 min
Tréner United počíta so stratou £20m kvôli vyradeniu z Ligy majstrov

Tréner United počíta so stratou £20m kvôli vyradeniu z Ligy majstrov - Futbal MANCHESTER - Manchester United môže skončiť aktuálnu sezónu s deficitom až 20 miliónov libier, ak sa ich mestskému rivalovi, City, podarí získať titul. Red Devils už spočítalo s

slovakia

left justify in out

imgMANCHESTER - Manchester United môže skončiť aktuálnu sezónu s deficitom až 20 miliónov libier, ak sa ich mestskému rivalovi, City, podarí získať titul.

Red Devils už spočítalo stratu z ich predčasného vypadnutia z Ligy majstrov.

Dosiahnutím minuloročného finále Ligy majstrov na Wembley proti FC Barcelona, zarobil Manchester United 45 miliónov libier od UEFA.

Tým, že nepostúpili do vyraďovacej fázy klub prišiel o 17 miliónov libier na televíznych právach a predaji lístkov na zápasy.

A to môže United utrpieť ďalšiu finančnú stratu, ak v nedeľu Manchester City získa titul Barclays Premier League.

Dokonca v budúcej sezóne by mohli prísť o zisk ďalších 5 miliónov libier z Ligy majstrov, kvôli novej distribučnej schéme UEFA.

Podľa novej schémy, víťaz Premier League dostane 40 percentný podiel z anglického televízneho trhu a druhý tím PL 30 percent. Tím na treťom mieste dostane 20 percent a štvrtý 10 percent.

To by mohlo znamenať ďalšiu zlú správu pre trénera Sira Alexa Fergusona v jeho snahe o posilnenie jeho tímu pre budúcu sezónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies