Tréner Süttö a asistent Ľubomír Moravčík končia v Seredi

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 13:11 • 2 min
Tréner Süttö a asistent Ľubomír Moravčík končia v Seredi

SEREĎ - Futbalisti ŠKF Sereď dosiahli konečným 6. miestom v uplynulej sezóne II. ligy najlepší výsledok v histórii klubu, preto je značné prekvapenie, že funkcie trénera mužstva sa vzdal Marián Süttö. Spolu s ním odchádza z lavičky Serede aj jeho asistent Ľubomír Moravčík, niekdajší vynikajúci československý a slovenský reprezentant.

slovakia

left justify in out

"K 30. júnu 2017 sa mi končí zmluva, rozhodol som sa ju nepredĺžiť. Postúpili sme do nastávajúceho ročníka už celoštátnej druhej ligy, som rád, že som bol toho súčasťou. Verím, že Sereď bude aj naďalej produkovať taký futbal, aby boli fanúšikovia spokojní. Podarilo sa nám dať dokopy mužstvo, ktoré potvrdzovalo svoju kvalitu. Teší ma, že vynaložené prostriedky neboli zbytočné," uviedol 51-ročný Süttö v rozhovore pre MY noviny, citoval ho web profutbal.sk.

Za odchodom hlavného lodivoda, ktorý pôsobil v Seredi 1,5 roka, môžu stáť nedostatočné finančné zdroje klubu. "Po jeseni, keď bolo rozhodnuté o postupe tímu do celoštátnej druhej ligy, som tlačil na sponzorov, aby sme sa v rámci našich podmienok rozvážne a zodpovedne postavili k výzve hrať II. ligu. Dohodli sme sa, že ju pôjdeme hrať, pripravil som plán prípravného obdobia s možným doplnením kádra. Vieme, že v športe je bez peňazí súkromných investorov nemožné fungovať," zamyslel sa nitriansky rodák Marián Süttö, ktorý vraj ešte nemá žiadnu inú ponuku na spoluprácu: "Netuším, čo bude ďalej. Zmluva sa mi končí 30. júna. Dvadsať rokov v kuse trénujem, chcel by som v tom pokračovať aj naďalej."

Ako uvádzajú MY noviny, jednou z možností tohto rozhodnutia môže byť fakt, že Sereď bude v nasledujúcej sezóne 2017/2018 farmou prvoligovej Trnavy. Mužstvo by vraj mohol prevziať tréner Marián Šarmír. Ten je v súčasnosti koučom FC Spartak Trnava juniori, s ktorým bojuje proti FK Poprad v baráži o zotrvanie v II. lige. Prvý zápas pod Tatrami sa v sobotu skončil víťazstvom domácich 4:1, odveta je na programe v sobotu 10. júna v Červeníku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies