Tréner Sparty Lavička ďakoval kapitánovi Slavie Kiselovi

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 11:45 • 2 min
Tréner Sparty Lavička ďakoval kapitánovi Slavie Kiselovi

PRAHA - Štyri kolá pred koncom najvyššej českej futbalovej súťaže Gambrinus ligy sa zdalo byť všetko vyriešené. Viktoria Plzeň mala na čele pohodlný päťbodový náskok pred Spartou Praha a pred sebou domáci zápas s ďalším pražským tímom Slaviou, ktorá už nemá možnosť zabojovať ani o pohárovú miestenku a netýkajú sa jej ani záchranárske práce.

slovakia

left justify in out

V meste piva sa však zrodila malá senzácia. Napriek tomu, že domáci hrali vyše 70 minút "presilovku" po vylúčení hosťujúceho stredopoliara Martina Juhara, podľahli "zošívaným" 0:1. Šance sa chopila Sparta, ktorá deklasovala doma Mladú Boleslav 4:0 a priblížila sa v tabuľke k plzenskej Viktorii na dva body.

"Všetci sme Slavii želali úspech, veľmi nám pomohli víťazstvom v Plzni," neskrýval radosť z výsledkov zápasov 27. kola sparťanský tréner Vítězslav Lavička. Český server isport.cz uvádza, že dokonca poslal kapitánovi mestského rivala Karolovi Kiselovi blahoprajnú sms-ku. "Sú situácie, keď sparťania držia palce Slavii. A tak som po zápase poslal Kiselovi sms-ku s poďakovaním," priznal Lavička. 

Situácia v boji o titul českého majstra sa tak opäť zdramatizovala. V hre je ešte deväť bodov. Na Plzeň čakajú zápasy s Olomoucom, Libercom a Hradcom Králové, Sparta sa stretne s Brnom, Teplicami a Duklou Praha. "Máme súperov, ktorí bojujú o pohárovú Európu. Na Spartu zasa čakajú tímy, ktoré bojujú o záchranu. Myslím si, že kocky sú hodené spravodlivo," cituje isport.cz kormidelníka Viktorie Pavla Vrbu. Napriek nečakanej prehre so Slaviou zostáva optimistom a verí, že dobre rozbehnutú sezónu zavŕšia jeho zverenci celkovým triumfom. "Strata bodov so Slaviou bolí, ale verím, že to zvládneme," dodal plzenský kouč. 

Rovnako pozitívne sú však naladení aj na pražskej Letnej. "Po víťazstve Slavie v Plzni som videl na svojich hráčoch ešte väčšie odhodlanie a novú energiu. Psychika hrá obrovskú rolu, to vie každý, kto hral futbal," uzavrel Vítězslav Lavička. 

Sparta Praha sa naposledy tešila z domáceho titulu v sezóne 2009/2010. Ak by opäť zostala pod vrcholom, bolo by to tretíkrát v rade, čo sa jej nestalo od sezóny 1983/1984.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies