Tréner Spartaka Trnava Nestor El Maestro: Až taký úspech sme nečakali, jarná časť bude podstatne náročnejšia

NETKY.SK • 3 Január 2018, 20:35 • 2 min
Tréner Spartaka Trnava Nestor El Maestro: Až taký úspech sme nečakali, jarná časť bude podstatne náročnejšia

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava prevýšili všetky očakávania aj predsezónne ciele. Zverenci trénera Nestora El Maestra prezimujú na čele tabuľky Fortuna ligy s deväťbodovým náskokom pred úradujúcim majstrom zo Žiliny a úradujúcim vicemajstrom - bratislavským Slovanom. Vo štvrtok spartakovci odštartujú zimnú prípravu, sympatický kouč v rozhovore bilancuje jesennú časť a zároveň tuší, že druhá časť sezóny bude mimoriadne náročná.

slovakia

left justify in out

V 19-tich kolách získali Trnavčania  43 bodov, dosiahli 29 gólov a 15-krát inkasovali.

"Zázraky sa vo futbale dejú, nie však často. Bola to skvelá polovica sezóny, no druhá býva vždy náročnejšia. Pre všetkých bude oveľa dôležitejšia. Každý nastúpi motivovanejší. Nás čaká veľký test," uviedol v obsiahlom rozhovore  iba 34-ročný kouč (nar. 25. marca 1983), ktorý si v lete sadol na lavičku "andelov" a pri kormidle vystriedal rekordéra v počte štartov za slovenskú reprezentáciu Miroslava Karhana.
 

Štart do novej sezóny je nesmierne dôležitý, zvlášť keď ste čerstvým trénerom.

"Pre nového trénera je štart extrémne dôležitý. Nový kormidelník má vždy odlišné myšlienky od predchádzajúceho. Neviem, či lepšie alebo horšie, prízvukujem, že iné. V príprave hovoríte hráčom nejaké príbehy, snažíte sa ich presvedčiť, že je dobrý nápad hrať takýmto štýlom. Ak by sme nemali výsledky, bol by to problém. Keď ich máte, je to veľmi ľahké."

 

img

 

 "V každej súťaži, ktorá má dvanásť alebo šestnásť mužstiev, sú viaceré kritériá rovnaké. Aj z toho dôvodu, keď máte dva body na zápas v niektorej zo svetových líg, ste na vrchole alebo blízko vrcholu tabuľky. Keď inkasujete menej ako jeden gól na stretnutie, hovorí to o tom, že ste defenzívne stabilný tím. Ak dokážete odohrať 50 percent duelov s čistým štítom, máte fantastické mužstvo. Vo veľa kritériách sme si počínali naozaj dobre."

 

Veril v úspech Trnavy.

"Veril som, že môžem byť v Trnave úspešný. Čo sme dokázali je, samozrejme, trochu neočakávané. Verím však mojim schopnostiam. Dúfal som, že túto pozíciu môžem robiť dobre. Na druhej strane, ak by som neveril, neprijal by som ponuku stať sa hlavným trénerom. Veci sa pre mňa vyvíjali naozaj výborne. Cítil som, že Trnava je na začiatok správnym klubom. V mnohých ohľadoch som mal i šťastie. Prišli noví hráči, ale v prvom rade sú všetci skvelá skupina. K nim radím aj realizačný tím."

 

img

 


Na jeseň videl aj mnohé negatíva.

"Neviem, či ide o zhodu okolností, náhodu alebo len niektoré tímy hrali ľahkovážnejšie proti iným súperom. Je trochu zhoda náhod, že naše štyri ligové prehry máme proti dvom najlepším mužstvám v krajine Žiline a Slovanu Bratislava. Musíme sa, samozrejme, proti ním zlepšiť. Na druhej strane, príliš sa nezaujímam o to, akú máme pred ostatnými výhodu. A naše jesenné umiestnenie? Je pravda, že sa často pozerám na tabuľku. Vždy som hráčom hovoril, aby sa do nej nepozerali. Ja sa, naopak, pozerám veľa. Ide o chorobu, ktorou trpí každý tréner. Pozrime sa však na ďalšie kritériá - koľko stretnutí sme odohrali, koľkokrát si udržali čisté konto, získané body, strelené, resp. inkasované góly. To sú veci, ktoré ma zaujímajú. Vo viacerých ohľadoch sme neočakávane dobrí."

 

Najbližší súťažný zápas je na programe až o dva mesiace.

"Skutočnosť, že príde zimná prestávka, sme vedeli od úvodu sezóny. Faktom však je, že by som bol radšej bez zimnej pauzy. Najradšej by som teraz pokračoval a skončil sezónu vo februári."

 

Nestor El Maestro: narodil sa v srbskom  Belehrade,  má aj britské občianstvo, ešte nebol šéfom realizačného tímu: účinkoval ako asistent v nemeckých kluboch Schalke 04, Hannover a Hamburger SV, pred príchodom do Trnavy bol asistentom trénera v rakúskom klube Austria Viedeň. Pred mesiacom  dostal ponuku z rakúskeho Sturmu Graz, ale chcel zostať v slovenskom Ríme.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies