Tréner Španielov Del Bosque naznačil povolanie Diega Costu

NETKY.SK • 1 Október 2013, 14:14 • 2 min
Tréner Španielov Del Bosque naznačil povolanie Diega Costu

MADRID - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente Del Bosque naznačil, že možno povolá do národného tímu na októbrové záverečné duely kvalifikácie o postup na MS 2014 brazílskeho rodáka Diega Costu. Šesťdesiatdvaročný kormidelník by mal v piatok oznámiť zloženie kádra pre zápasy proti Bielorusku (11. októbra v Palme) a Gruzínsku (15. októbra v Albacete). Španieli potrebujú na istotu účasti na záverečnom turnaji svetového šampionátu štyri body.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný Diego da Silva Costa síce odohral za Brazíliu už dva zápasy, ale iba prípravné a minulé leto získal španielske občianstvo. V ostatnom období je vo výbornej forme, jeho zamestnávateľ Atlético Madrid zvíťazil zatiaľ vo všetkých siedmich ligových vystúpeniach nového ročníka Primera División a Costa sa pod túto víťaznú šnúru podpísal ôsmimi presnými zásahmi. Madridský klub úspešne vykročil aj do skupinovej fázy Ligy majstrov.

"Jeho výkonnosť je dostatočná na to, aby dostal pozvánku do národného tímu. Presvedčil ma o svojich kvalitách, má skvelého tímového ducha. Ak ho povoláme, v podstate sa zaviažeme, že ho vezmeme aj na majstrovstvá sveta. Stále však nevieme, či to môžeme urobiť. V piatok oznámim nomináciu a budú v nej tí, ktorí sa najviac hodia do tímu. Bude to rozhodnutie postavené na športových kritériách," povedal Del Bosque pre španielsku televíznu stanicu Cuatro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies