Tréner Slovana Papavasiliou: Posily zapadli do kádra

NETKY.SK • 26 Február 2016, 15:37 • 2 min
Tréner Slovana Papavasiliou: Posily zapadli do kádra

BRATISLAVA - Rekordný 8-násobný slovenský futbalový majster Slovan Bratislava prešiel za posledné tri mesiace rušným obdobím. Ako v tlačovej správe zaslanej TASR uviedol viceprezident ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml., prioritou vedenia bolo posilniť káder A-tímu na boje v jarnej časti Fortuna ligy 2015/2016.

slovakia

left justify in out

"Belasí" pred jej štartom strácajú na lídra a obhajcu AS Trenčín 7 bodov. Už v sobotu sa oba kluby na Sihoti stretnú v prvom jarnom, celkovo 20. kole FL. "Máme za sebou veľa práce v rôznych oblastiach. Samozrejme, najväčšiu pozornosť vždy púta A-tím. Naším zámerom bolo využiť končiaci sa prestupový termín na skvalitnenie kádra. Rozlúčili sme sa s niekoľkými futbalistami, s ktorými sme nerátali v dlhodobej stratégii nášho klubu, ale zároveň im ďakujeme za všetko, čo pre Slovan spravili. Na ich miesta prišli noví hráči, ktorí majú vyššiu kvalitu a ktorých sme vyberali tak, aby boli vhodní pre spôsob hry, akým sa chceme dlhodobo prezentovať. Podarilo sa nám angažovať už spomínané posily, ako je de Kamps, Pliatsikas, Scott, Adilehou, Kopičár a Hrubeš a v úplnom závere prestupového obdobia sme dnes získali ďalšie dve posily, hráčov: Claude Dielna a Nermin Crnkic. Verím, že už v priebehu jarnej časti aktuálnej sezóny potvrdia svoju kvalitu a budú pre nás platnými posilami. Na jar nás čaká istých štrnásť ligových zápasov v krátkom časovom slede. Do každého musíme ísť so správnou mentalitou, prístupom a cieľom vyhrať. Prioritou pre nás bude stabilná výkonnosť a pokračovanie pozitívneho trendu z jesene, keď sa zmeny v tréningovom procese a spôsobe práce postupne začali pozitívne prejavovať na výsledkoch i výkonoch mužstva," povedal viceprezident ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml.

 

Zimnú prípravu Slovana zhodnotil hlavný tréner Nikki Papavasiliou: "Mali sme priestor a výborné podmienky na prácu nielen na fyzických a herných parametroch. V tíme máme niekoľko nových hráčov, takže rovnako dôležité bolo, aby sme vytvorili dobrý kolektív. Chalani do mužstva rýchlo zapadli. Pre mňa je veľmi dôležité, aby sme boli ako jedna rodina a myslím si, že sa nám to podarilo dosiahnuť. Atmosféra v kabíne je pozitívna, hráči majú vysoko profesionálny prístup. V prípravných zápasoch sme testovali rôzne varianty a s tým, čo som videl, som bol spokojný. Podstatné však budú súťažné stretnutia, či už v lige alebo pohári. Máme víziu, ako by sa mal Slovan prezentovať a každý jeden zápas nás môže posunúť bližšie k jej naplneniu."

 

Dôležité novinky hlási pred začiatkom jarnej časti sezóny aj úsek mládeže Slovana Bratislava. V závere uplynulého kalendárneho roka klub oficiálne otvoril akadémiu v Prievoze. Najvyššiu mládežnícku kategóriu – starší dorast prevzal skúsený tréner Vladimír Koník. „Akadémia má v hierarchii nášho klubu významné miesto. Investovali sme do nej nemalé úsilie i finančné prostriedky. Ďalšie práce na infraštruktúre našej akadémie nás ešte len čakajú, no už dnes môžeme mladým hráčom ponúknuť kvalitné podmienky pre ich športový a osobnostný rast. Nadviazali sme spoluprácu s gymnáziom na Ostredkovej ulici, a pracujeme aj na ďalších projektoch, aby sme mohli čo najlepšie zladiť futbalovú prípravu so vzdelávaním," uviedol k tejto téme Ivan Kmotrík ml.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona