Tréner Slavie Petrouš po domácej prehre 0:4 s M. Boleslavou rezignoval

NETKY.SK • 16 September 2013, 11:27 • 2 min
Tréner Slavie Petrouš po domácej prehre 0:4 s M. Boleslavou rezignoval

PRAHA - Ďalšiu blamáž v podobe hladkej domácej prehry 0:4 s Mladou Boleslavou v nedeľňajšom 8. kole českej futbalovej Gambrinus ligy už tréner Slavie Praha Milan Petrouš "neprežil" a sám sa vzdal funkcie. Svoje odstúpenie po zápase odôvodnil tým, že mužstvu už nemá čo dať.

slovakia

left justify in out

"Musí prísť niekto iný, kto tých chlapcov nepozná, nie je zaťažený. Musí ich nejakým spôsobom prebrať. Nie je mi o ľahostajné, neutekám z boja, ale po týchto dvoch domácich debakloch musí prísť zmena," citoval idnes.cz Petrouša. Slaviu, v ktorej momentálne pôsobia Slováci Kamil Čontofalský, Matej Rakovan, Martin Juhar, Karol Kisel, Matúš Čonka, Martin Dobrotka, Dávid Škutka a Milan Bortel, viedol už v rokoch 2010 a 2011 a skonči v nej s bilanciou šiestich výhier, jednej remízy a šiestich prehier. Na konci septembra skončil v Slavii Karel Jarolím a odvtedy viedli mužstvo František Straka, Martin Poustka, Petr Rada a dvakrát Michal Petrouš.

Najstarší český klub tak stojí pred úlohou nájsť schopného muža, ktorý by prevzal zodpovednosť za mužstvo v jeho nedobrej situácii. Padajú už aj prvé mená ako František Cipro, Miroslav Beránek, Stanislav Levý, Pavel Hapal, Jozef Jarabinský. Vedenie "zošívaných" pritom čaká zložité rozhodovanie, na druhej strane prišla ale aj úľava - pod Michalom Petroušom by mužstvo len ťažko išlo hore. To si dobre uvedomil aj on a preto rezignoval. Podľa Ivana Kopeckého, ktorý Slaviu už trénoval v rokoch 1998-1999, sa záujemcovia o uvoľnený post určite nájdu. "Trénovať Slaviu je rovnako ako Spartu pre každého veľká česť a ocenenie jeho profesijného umenia," konštatoval Kopecký.

Nie je ani vylúčené, že klub sa rozhodne pre najjednoduchšiu a najlacnejšiu cestu a tou by bolo posunutie doterajšieho asistenta Juraja Šimurku. Ten spolu s Ivom Knoflíčkom bude viesť aj pondelňajší tréning. "Na ňom Petrouš oznámi svoju rezignáciu hráčom, ktorí to zatiaľ oficiálne nevedia. Potom budú nasledovať ďalšie kroky," uviedla tlačová hovorkyňa klubu Soňa Nozáková. "Je to obrovská frustrácia. Dva zápasy doma, výsledky 0:7 a 0:4, to je šialené. Toto je moja konečná, moje dni v Slavii sú zrátané. Pred stretnutím som nad tým veľmi dlho rozmýšľal a povedal som si, že ak to teraz nezvládneme, moja misia sa tu končí. Toto bola posledná kvapka," dodal už bývalý kouč Slavie. Pritom pred Slaviu po vydarenom závere uplynulej sezóny (štyri výhry z piatich zápasov), mala byť táto atakovaním popredných priečok. "Nabil ma záver jari, keď sme hrali dobrý futbal. Som presvedčený, že môžeme atakovať prvú päťku," vyhlásil Petrouš sebavedome pred štartom tohto ročníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies