Tréner Sevilly Emery po postupe: Bude to 50:50, favoriti nie sme

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 11:02 • 2 min
Tréner Sevilly Emery po postupe: Bude to 50:50, favoriti nie sme

SEVILLA - Cesta futbalistov FC Sevilla v Európskej lige UEFA druhý rok za sebou dospela až do finále. Po suverénnom celkovom semifinálovom triumfe nad Fiorentinou v pomere 5:0 (d 3:0, v 0:2) sa španielsky zástupca môže stať vôbec prvým tímom, ktorý získa trofej pre víťaza Európskej ligy, resp. Pohára UEFA štyrikrát. Predtým zvíťazil v rokoch 2006, 2007 a 2014.

slovakia

left justify in out

V historických tabuľkách by tak Sevilla predbehla trojicu Inter Miláno, Juventus Turín a FC Liverpool, ktoré majú na konte tri prvenstvá. Vo varšavskom finále, ktoré je na programe 27. mája, si však obhajca bude musieť poradiť s húževnatým ukrajinským súperom Dnepr Dnepropetrovsk. Tréner Sevilly Unai Emery si uvedomuje, že jeho zverencov nečaká vôbec jednoduchá úloha. "Dnepr to dokázal, nikto im pritom nič nedal zadarmo. Vyradenie Neapolu je impozantný úspech. Vo finále nás nečaká nič jednoduché, je to 50 na 50 a určite nepôjdeme do Varšavy ako favoriti," cituje agentúra Reuters hlavného kormidelníka.

 

Fiorentina nedokázala suverénnej Seville príliš vzdorovať, v dvojzápase nestrelila ani gól a je nádeje na lepší výsledok zmarili vo štvrtkovej odvete v priebehu piatich minút Carlos Bacca a Daniel Carrico. Po záverečnom hvizde si domáci od fanúšikov vyslúžili piskot, čo pobúrilo trénera Vincenza Montellu. "Myslím si, že sme robili všetko preto, aby sme zahrali dobre a až do poslednej chvíle sme sa snažili streliť gól, aj keď postup bol už viac menej nedosiahnuteľný. Avšak môjmu tímu patrí väčší rešpekt. Aj vzhľadom na úsilie a dosiahnuté výsledky z celej sezóny si nezaslúžil posmešky," vyhlásil hlavný kormidelník, ktorý na otázku o svojej budúcnosti na lavičke účastníka talianskej Serie A uviedol: "Mám stále platný kontrakt, všetko však vyhodnotím na konci sezóny. Klub sa, samozrejme, môže rozhodnúť rozviazať so mnou zmluvu, ak nie je vedenie spokojné. Dúfam však, že budem s týmito hráčmi pokračovať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona