Tréner Senice Pagáč: Rozhodli štandardné situácie

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 11:55 • 2 min
Tréner Senice Pagáč: Rozhodli štandardné situácie

SENICA - Tréner FK Senica Eduard Pagáč označil nezvládnuté štandardné situácie za hlavnú príčinu neúspechu jeho zverencov v 2. predkola futbalovej Európskej ligy UEFA s FK Mladost Podgorica.

slovakia

left justify in out

"Záhoráci" minulý týždeň najprv sľubne remizovali v Čiernej Hore 2:2, nezvládli však štvrtkovú odvetu v domácom prostredí, v ktorej prehrali 0:1. V oboch dueloch si Seničania utvorili mnoho šancí a v podstate permanentne držali súpera pod tlakom. Zarážajúcejšie ako nízka gólová produktivita pri veľkom počet príležitostí je fakt, že corgoňligista inkasoval všetky tri góly po štandardných situáciách.

"Je to škoda, že vonku sme uhrali nádejný výsledok a doma sme to nedotiahli do konca. Najviac ma štve, že sme v tomto dvojzápase dostali tri góly a všetky tri boli zo štandardiek. Chlapcom nemôžem uprieť túžbu, veľmi chceli, dreli a vidieť to aj na ich sklamaných tvárach. Urobili maximum pre postup. Pre mňa, kabínu i celý klub je to obrovský neúspech. Určite sme nič nepodcenili, zodpovedne sme sa pripravovali na tento zápas," analyzoval na pozápasovej tlačovej konferencii 35-ročný kouč slovenského vicemajstra a pridal aj svoj pohľad na odvetné meranie síl: "Nesmierne ťažko sa mi hodnotí tento zápas. Bola to pre nás obrovská výzva postúpiť cez tohto súpera. Rozhodli naše dve nepremenené šance v prvom polčase, najmä tá Diarrassoubova, keď trafil brvno. O chvíľu sme mali ďalšiu možnosť po štandardnej situácii. Nedali sme a o pár minút sme nezvládli štandardku súpera, z ktorej sme inkasovali. V druhom polčase to už bolo o vôli. Hrali sme na súperovej polovici. Snažili sme sa poslať čo najviac lôpt do súperovho pokutového územia. V šestnástke sme však neboli dostatočne nebezpeční. Mňa i chlapcov to mrzí."

FK Senica by sa v prípade postupu do 3. predkola stretol v tejto fáze kontinentálneho pohára číslo dva s popredným španielskym klubom FC Sevilla. Pagáč nepripustil, že by on či jeho zverenci boli myšlienkami už pri atraktívnom súperovi. "Mňa nemrzí Sevilla, ale to, že sme nepostúpili ďalej. Dvojzápas so Sevillou by bol iba nejaký bonus navyše. Bol by tom zaujímavý súper, ale, pravdupovediac, ja som vôbec nemyslel na toto španielske mužstvo. Koncentroval som sa, rovnako tak aj hráči, na odvetu s Podgoricou. Absolútne sme sa nerozprávali o Seville, tá bola v nedohľadne. Aj tak na tom nezáleží, pretože sme 'vypadli' s Podgoricou," smutne konštatoval Eduard Pagáč. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies