Tréner Rudež sa hneval na rozhodcov, kapitán Baldovský zas na slabú tretiu štvrtinu

NETKY.SK • 17 August 2017, 13:27 • 2 min
Tréner Rudež sa hneval na rozhodcov, kapitán Baldovský zas na slabú tretiu štvrtinu

BRATISLAVA - Slovenskí basketbalisti sa definitívne nepredstavia v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta v Číne 2019. Rozhodla o tom ich stredajšia prehra v bratislavskej Hant aréne s mužstvom Bosny a Hercegoviny 74:92 (45:55) v rámci európskej predkvalifikácie. V tabuľke A-skupiny sú so 6 bodmi na poslednom 4. mieste a ani prípadná výhra v záverečnom stretnutí v sobotu vo švédskej Uppsale s domácim výberom ich na druhé postupové miesto neposunie.

slovakia

left justify in out

Tréner Slovákov Ivan Rudež mal po stredajšom dueli s Bosniakmi ťažké srdce predovšetkým na rozhodcov. "Na zápas sa musíme pozrieť z dvoch hľadísk. Kritériá faulov v prvej štvrtine boli niečo, čo som v doterajšej profesionálnej kariére ešte nevidel. Odpískali nám 14 faulov. Neviem, prečo majú vo FIBA nastavený takýto status. Petrovi Sedmákovi dokonca odpískali 3 fauly v priebehu 45 sekúnd. Psychicky sme sa však vrátili do hry. Máme dvoch najmladších rozohrávačov spomedzi všetkých tímov v predkvalifikácii a dostali tvrdú školu. Ich stratené lopty a niektoré emotívno-mentálne nezvládnuté situácie v prechode a rytme hry, nás stáli tento zápas," povedal chorvátsky kouč v službách Slovenska.

Zlomová bola okrem prvej štvrtiny aj tretia, v ktorej slovenskí basketbalisti nastrieľali len 8 bodov. Navyše sa im nepodarilo zastaviť 18-ročný talent Džanana Musu, ktorý bol s 27 bodmi najproduktívnejším hráčom súpera. "Naša tretia štvrtina je už rarita, keď prehráme o 20 bodov s takýmto mužstvom. Zaostať za súperom počas 10 minút 8:25 bol pre nás klinec do rakvy. Povedali sme si pred zápasom, že musíme ubrániť Musu. Je to obrovský talent a zas nám dal pomaly 30 bodov. Naša obrana hrala dnes na 40 percent. Nevedeli sme ubrániť hráča 1 proti 1, oni potom dávali ľahké koše a nahadzovali si to na trojkové pokusy. Premieňali ich a zaslúžene vyhrali," zhodnotil stretnutie s Bosnou kapitán Slovákov Stanislav Baldovský.

Na tím Ivana Rudeža čaká v európskej predkvalifikácii ešte jeden zápas. V sobotu od 16.00 h v Uppsale vyzvú Švédov, ktorí už majú istú účasť v kvalifikácii o postup na MS v Číne 2019, pretože pri zhode bodov s Arménmi a Bosniakmi v ich prospech hovorí lepšia vzájomná bilancia. "V poslednom zápase budeme chcieť ukázať bojovnosť. Nič iné nám neostáva. Zdolali sme ich doma, budeme chcieť uspieť aj u nich," dodal Baldovský.

O poslednú postupovú priečku z A-skupiny si v sobotu v Jerevane v priamom súboji zahrajú mužstvá Arménska a Bosny a Hercegoviny.

Tabuľka A-skupiny:
1. Švédsko 5 3 2 390:365 8
2. Bosna a Hercegovina 5 3 2 419:399 8
3. Arménsko 5 3 2 404:399 8
4. Slovensko 5 1 4 352:402 6

Zostávajúci program Slovákov v A-skupine európskej predkvalifikácie o postup na MS basketbalistov v Číne 2019:
19. augusta 2017: Švédsko - Slovensko (Uppsala, 16.00 h)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies