Tréner Rostova sa ospravedlnil Afričanom vo svojom kádri

NETKY.SK • 4 November 2014, 08:19 • 2 min
Tréner Rostova sa ospravedlnil Afričanom vo svojom kádri

MOSKVA - Tréner ruského prvoligového klubu FK Rostov Igor Gamula sa v pondelok ospravedlnil za svoje vyjadrenia na adresu afrických futbalistov vo svojom kádri.

slovakia

left justify in out

Tí za jeho slová zaváňajúce rasizmom odmietali ďalej trénovať pod jeho vedením. "Nikdy som nerozdeľoval hráčov na dobrý a zlých, cudzincov a Rusov," kajal sa Gamula, ktorý bol v šoku z odozvy na jeho výroky: "Mal som výčitky svedomia, dva dni som nespal. Nechcel som nikoho uraziť a ani nahnevať."

 

Afričania vstúpili do štrajku, pretože ich pobúril výrok hlavného kormidelníka, ktorý v piatok na margo špekulácií o angažovaní obrancu z Kamerunu vyhlásil, že nechce v kádri viac černošských futbalistov. "Angbwa? Už teraz mám šiestich čiernych. Chceš mi nanútiť siedmeho?" reagoval Gamula po piatkovom víťazstve 1:0 nad Uralom na otázku novinára a podľa webu sports.ru pridal aj nemiestny žart: "Piati ruskí hráči sú chorí. Bojíme sa, aby to nebola ebola. To bol iba vtip." 

 

Na pondelkovom tréningu futbalistov Rostova sa zúčastnili už opäť všetci hráči. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies