Tréner roka Kozák rozdiely medzi hráčmi nerobí

NETKY.SK • 29 Marec 2015, 13:16 • 2 min
Tréner roka Kozák rozdiely medzi hráčmi nerobí

ŽILINA - Reprezentačný kormidelník Ján Kozák suverénnym spôsobom obhájil vlaňajšie prvenstvo v ankete Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a denníka Pravda o najlepšieho trénera. V hlasovaní odborníkov dostal 95 bodov, druhý Adrián Guľa (MŠK Žilina) 43, bývalý lodivod reprezentácie do 21 rokov a súčasný kouč MFK Ružomberok Ivan Galád obsadil tretiu priečku so ziskom 24 bodov.

slovakia

left justify in out

Pod Kozákovým vedením národné mužstvo vyhralo vlani osem z deviatich zápasov, čo si novodobá história slovenského futbalu nepamätá. Na jeseň skvele vstúpilo do bojov v kvalifikácii EURO 2016, keď postupne zdolalo Ukrajinu (1:0), Španielsko (2:1), Bielorusko (3:1) i Macedónsko (2:0). Po čerstvom žilinskom triumfe 3:0 nad Luxemburskom má na konte plný počet 15 bodov a vedie C-skupinu s trojbodovým náskokom pred Španielskom, tretej Ukrajine odskočili Slováci už na šesť bodov.

 

V prebiehajúcom cykle sú Slovensko a Anglickom jedinými tímami, ktoré ešte ani raz nezaváhali. "Získali sme strašne veľa bodov, po zakopnutiach Izraela a Česka ich má plný počet ako my už len Anglicko. Verím, že aj po ďalšom zápase s Macedónskom bude táto matematika platiť, aj keď si uvedomujem, že prídu aj ťažšie chvíle. Postupnými krokmi sa však chceme dostať až tam, kam všetci túžime - na šampionát do Francúzska. Mám veľkú radosť z toho, že náš futbal napreduje a robí Slovensku dobré meno v zahraničí," povedal Kozák na sobotňajšom slávnostnom galavečeri v Mestskom divadle v Žiline.

 

Vlaňajšok bol podľa 60-ročného rodáka z Matejoviec nad Hornádom výnimočný. "Nestáva sa často, aby mužstvo vyhralo štyri veľmi ťažké kvalifikačné zápasy. Moja vďaka patrí kolegom v realizačnom tíme, ale aj lekárom, ktorí sa perfektne starajú o hráčov. Takisto aj ďalší členovia tímu si zaslúžia moje poďakovanie, či už kustód Janko Beniak, videoanalytik Miško Slyško alebo vedúci mužstva Róbert Tomaschek, ktorý je pri reprezentácii najdlhšie a má najväčšie skúsenosti. A samozrejme sú tu hráči, ktorých beriem ako moje deti. Všetci sú u mňa na prvom mieste, všetkých mám rád rovnako a nerobím medzi nimi rozdiely, nedelím ich medzi lepších a slabších. Vždy sa teším na spoločné stretnutie, baví ma s nimi pracovať, aj keď je to veľmi zodpovedná robota. Všetci vieme, že v roku 2015 pred nami stojí obrovská výzva. Verím, že spoločnými silami ju dovedieme do úspešného konca a urobíme radosť všetkým fanúšikom postupom na šampionát do Francúzska," dodal Kozák.

 

V hlavnej ankete o Futbalistu roka Kozák svoj hlas neodovzdal. Odôvodnil to tým, že nebol vnútorne presvedčený o tom, ktorého hráča by mal dať na prvé miesto. "Gratulujem všetkým hráčom. Marekovi Hamšíkovi k víťazstvu, ale aj Martinovi Škrtelovi k druhému miestu a Jankovi Ďuricovi, ktorý skončil tretí a dosiahol najlepšie umiestnenie v tejto ankete. U mňa však vyhral kolektív, ktorý stál za všetkými tými krásnymi výsledkami v minulom roku. Mňa nesmierne teší, že sa ľudia na Slovensku začali pozerať na futbal inými očami ako v minulosti. Zistili, že chlapci radi chodia reprezentovať, podávajú perfektné výkony a na ihrisku zo seba vydávajú maximum. Som rád, že po dlhom čase na zápas s relatívne slabším tímom Luxemburska bol plný štadión. Prajem si, aby aj v júni na ďalší kvalifikačný súboj s Macedónskom prišlo toľko ľudí a vytvorili výbornú kulisu."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies