Tréner Ramsay má za sebou prvý tréning s mužstvom

NETKY.SK • 22 August 2017, 16:30 • 2 min
Tréner Ramsay má za sebou prvý tréning s mužstvom

Bratislava – Hokejovú reprezentáciu Slovenska čaká tento týždeň prvá previerka pod vedením nového realizačného tímu. V dvojzápase s Českom v stredu 23. augusta v Třinci a o deň neskôr v Žiline, budú chcieť upraviť negatívnu bilanciu, no najmä spoznať nový systém, ktorý im bude vštepovať kanadský tréner Craig Ramsay.

slovakia

left justify in out

V kádri Slovenska je niekoľko hráčov, ktorí na jar štartovali sa na MS, jedným z nich je obranca Martin Gernát. "Česi majú mladý tím, ale šance sú na oboch stranách rovnaké. Mám tam troch spoluhráčov z klubu, už sme si aj stihli povedať pár podpichovačných viet. Motivácia v dueloch bude dostatočná, Česi sú naši bratia. Verím, že v oboch zápasoch bude výborná atmosféra. Ja chcem zvíťaziť v každom zápase, inak tomu nebude ani teraz," uviedol Gernát, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil v Sparte Praha a momentálne si hľadá angažmán.

 

Tréner SR Craig Ramsay má za sebou prvý tréning s hráčmi, viac poznatkov mu ale prinesie až samotný zápas. "Neviem, čo môžem od prvého zápasu s Českom očakávať, keďže som na Slovensku veľmi krátko. Ale viem, čo budem požadovať aj očakávať od hráčov. Aby tvrdo pracovali, korčuľovali a zabojovali o svoju šancu. Potrebujem, aby sa päť hráčov vracalo a aby päť hráčov útočilo," vyhlásil na pondelňajšom zraze nový tréner Slovenska.

 

Kanadskému kormidelníkovi nebude v dvojzápase pomáhať jeho asistent Vladimír Országh, ktorého čakajú klubové povinnosti, spolu však už absolvovali dôležité rozhovory. "Sedeli sme spolu v sobotu, kde sme rozprávali o tom, ako chceme hrať. Ale k podrobnejším veciam sa ešte len dostaneme. Ale tréner chce hrať nátlakovo, priamočiaro, tak ako sa hrá v NHL. Uvidíme, ako to hráči zvládnu," prezradil Országh a priznal, že s pôvodne plánovanou nomináciou mal realizačný tím starosti.

 

"My sme obmedzení tým, že Slovan už hrá KHL, rovnako nemôžeme počítať ani s hráčmi, ktorí zasiahnu do bojov v Lige majstrov. Navyše nám niektorých neuvoľnili kluby. Je to šanca pre mladých hráčov, aby sa ukázali. Tento prvý zraz slúži hlavne na to, aby sa hráči spoznali a najmä aby spoznali systém, ktorý chce tréner Ramsay uplatňovať," povedal Országh. V zápasoch pôjde pochopiteľne o výsledok, Slovákom však aj o niečo viac.

 

"Je to príprava, ide naozaj o to, ako sú hráči schopní prijať systém nového trénera. Je dôležité spoznať hráčov aj z toho hľadiska, ako sú na tom po hokejovej i mentálnej stránke, a aby si s nimi vedel predstaviť nejakú spoluprácu do budúcnosti," dodal Országh.

 

Hráči sa na zápas tešia, v kabíne je vraj cítiť čaro nepoznaného a netrpezlivosť predštartovej fázy. "Tešíme sa, sme zvedaví, čo nás čaká. Nový tréner chce hrať dynamický štýl, čo mne vyhovuje," prezradil Marek Hovorka, ktorý by sa v zápase mohol objaviť v košickom trojzáprahu Nagy-Hovorka-Koyš. "Uvidíme, necháme sa prekvapiť," dodal najproduktívnejší hráč vlaňajšieho ročníka Tipsport Ligy.

 

Po jeden a pol roku sa do kádra Bratislavčanov vrátil český reprezentant Lukáš Kašpar. "Stáva sa, že v príprave všetko vyhráte a potom všetko prehrávate a naopak. Od stredy začína nový režim," povedal krídelník s vyše tristo štartmi v KHL.

 

Jeho český kolega z útoku Radek Smoleňák má podobný názor: "Máme za sebou júl a august, keď sme naháňali kondíciu a zveľaďovali herný prejav. Či sme pracovali efektívne, ukážu najbližšie mesiace. Samozrejme, vždy chceme vyhrávať, ale sú pred nami dôležitejšie boje."

 

Nový asistent Říhu je bývalý reprezentačný útočník Róbert Petrovický, ktorý v stredu zažije premiéru v pozícii trénera KHL: "Príprava a súťaž, to sú dva odlišné svety. Každé mužstvo je v inom tréningovom zaťažení, v rôznych cykloch. Navyše, potrebujete vidieť v akcii mladých hráčov, často na úkor výsledkov."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona