Tréner Prešova Jantek čaká vysvetlenie spackaného záveru

NETKY.SK • 27 August 2017, 10:54 • 2 min
Tréner Prešova Jantek čaká vysvetlenie spackaného záveru

PREŠOV - Futbalistov 1. FC Tatran Prešov bude ešte dlho mrzieť nezvládnutý záver sobotného fortunaligového zápasu proti Senici. Mali ho sľubne rozohraný, viedli 2:0, ale aj tréner Miroslav Jantek priznal, že za výkon v záverečných 30 minútach si viac než bod za konečnú remízu 2:2 nezaslúžili. Kormidelník Tatrana avizoval, že bude od svojich hráčov žiadať vysvetlenie a možno i radikálnejšie riešenie situácie.

slovakia

left justify in out

Už sa zdalo, že séria neúspechov na "domácom" štadióne v Poprade bude pre Prešovčanov minulosťou. V aktuálnej sezóne prehrali v NTC 1:5 so Slovanom Bratislava a 0:4 s Nitrou, takže na tretí pokus chceli dokázať, že popradský stánok nie je pre nich zakliaty. Už to vyzeralo, že sa im to aj podarí, no v druhom polčase akoby sa zľakli črtajúceho sa víťazstva. Viedli 2:0, ale po vylúčení na oboch stranách v 57. minúte sa karta začala obracať. Výsledok boli dva góly Senice, pričom druhý padol v tretej minúte nadstaveného času. Nečudo, že Jantek musel po zápase čeliť otázke, čo sa stalo s jeho zverencami v druhom polčase.

 

"Je to aj pre mňa dilema. Hráči mi budú musieť vysvetliť, čo to malo znamenať. Pritom z pohľadu výškovej prevahy bolo z našej strany všetko v poriadku, preto je pre mňa nepochopiteľné, že najskôr dostaneme gól zo štandardnej situácie a potom každý jeden náznak centrovanej lopty do šestnástky zaváňa gólom. Nezostáva mi nič iné, iba situáciu zanalyzovať a spýtať sa hráčov, čo to malo znamenať. Je logické, že za stavu 1:2 súper už nemá čo stratiť a vsadí všetko na jednu kartu. V tejto situácii som však svoj tím nespoznával. Podobný zápas sme hrali v Žiline a aj v Michalovciach, no tam sme situáciu zvládli tak, ako bolo potrebné," uviedol kormidelník Tatrana.

 

Sklamaný z prístupu zverencov neodmietol ani úvahu o prípadných pokutách. "Dobrá otázka. Možno musí prísť aj k radikálnemu riešeniu. Nie je normálne, aby sme súperovi pomohli takým spôsobom, akým sme mu pomohli v druhom polčase," poznamenal Jantek.

 

Ten mal ťažké srdce na svojich hráčov, ale za priam už tradičný gólový príspevok pochválil Rolanda Černáka. Ten potvrdil streleckú fazónu, hoci na jeho góle mal významný podiel aj senický obranca, ktorého teč zmiatol brankára Františka Placha. "Som, samozrejme, rád, že dávam góly. V sobotu sme však iba remizovali prakticky vyhratý zápas. To ma mrzí," dodal Černák.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona