Tréner negarantuje Drogbovi miesto v základe s Japonskom

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 13:51 • 2 min
Tréner negarantuje Drogbovi miesto v základe s Japonskom

RECIFE - Nové móresy implementoval najmladší tréner na svetovom šampionáte v Brazílii Sabri Lamouchi do futbalovej reprezentácie Pobrežia Slonoviny.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvaročný Francúz vedie "slonov" od mája 2012 a možno si v prvom zápase na majstrovstvách sveta v C-skupine proti Japonsku (Recife, 3.00 SELČ už v nedeľu ráno) dovolí experiment, na ktorý si netrúfol nik z jeho predchodcov. "Didier Drogba zďaleka nemá garantované miesto v základnej zostave. U mňa neexistuje nijaká protekcia. Predo mnou sa nik neodvážil nechať Didiera alebo Kola Tourého na lavičke. Ja som to spravil proti Tunisku a vyhrali sme 3:0. Nešlo z mojej strany o demonštráciu sily, ale ukážku toho, že niekedy len status hviezdy nestačí. Niektorí tvrdili, že som odvážny, iní hovorili o bláznovstve. Ukázal som však, že nie som pod tlakom," vyjadril sa pre Daily Mail Lamouchi, v rokoch 1999 - 2001 reprezentant Francúzska. Na Drobgu a spol. čaká v základnej skupine ešte Kolumbia a Grécko, čo sa menoslovu týka by africký zástupca mal pomýšľať na prienik do vyraďovacej fázy šampionátu. "Skutočne verím, že nebudeme chýbať v najlepšej šestnástke. To je náš cieľ. Nejdem predsa na dovolenku s 23 kamarátmi," dodal Lamouchi.

 

Futbalisti Japonska sa budú môcť v prvom súboji na majstrovstvách sveta v Brazílii spoľahnúť na pomoc svojho kapitána Makota Hasebeho. Podľa Rakyat Post sa 30-ročný stredopoliar vystrábil zo zranenia kolena a nič nebráni jeho štartu proti Pobrežiu Slonoviny. "S kolenom už nemám problém a naplno trénujem. Samozrejme, je na trénerovi, či ma postaví, ale som pripravený," hodil Hasebe rukavicu talianskemu koučovi "modrých samurajov" Albertovi Zaccheronimu. "Náš tím má bohaté skúsenosti, keďže čoraz viac hráčov vrátane mňa sa presadzuje na európskej scéne. Aj futbalisti v domácej súťaži urobili progres. Pred štyrmi rokmi to tak nebolo, mužstvu chýbali väčšie medzinárodné skúsenosti," pripomenul podľa Japan Times brankár Eidži Kawašima z belgického klubu Standard Liége. Japonci v Juhoafrickej republike 2010 v konkurencii Holandska, Dánska a Kamerunu trochu prekvapujúco postúpili zo skupiny, v osemfinále stroskotali na Paraguaji až v penaltovom rozstrele.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies