Tréner Mourinho: Šláger na Anfielde Liverpool proti Manchesteru, ale sezóna nie je len o tom

NETKY.SK • 14 Október 2016, 16:50 • 2 min
Tréner Mourinho: Šláger na Anfielde Liverpool proti Manchesteru, ale sezóna nie je len o tom

LIVERPOOL - Na najväčší šláger 8. kola Premier League si fanúšikovia budú musieť počkať do pondelka večera (výkop o 21.00 SELČ). V prvom severozápadnom derby sezóny 2016/2017 privíta v najvyššej anglickej futbalovej súťaži FC Liverpool svojho najväčšieho rivala Manchester United.

slovakia

left justify in out

Zverenci Jürgena Kloppa, ktorého vyhlásili za trénera uplynulého mesiaca v Anglicku, sa v posledných týždňoch poriadne rozbehli, vyhrali päť zápasov za sebou vo všetkých súťažiach (z nich štyri ligové), v ostatnom dueli zvíťazili nad Swansea City 2:1, čo ich vynieslo na štvrtú priečku tabuľky.

"Nemôžete a nesmiete ignorovať špecifické okolnosti takýchto zápasov. Musíte byť pripravený. Musíte byť emotívny, ale aj cool, priamy a trpezlivý. Samozrejme, tak ako vo všetkých zápasoch, ale aj v tých najlepších. Bez ohľadu na tabuľku je to dôležitý zápas,“ povedal na piatkovej tlačovej konferencii nemecký tréner "červených" a dodal: "Duel Liverpool - Manchester United nikdy nebude normálny zápas. Čím je väčší záujem, tým je to ťažšie. A o to je každý viac vzrušený. Privítame najväčšieho súpera, potrebujeme vytvoriť špeciálnu atmosféru vo vnútri i okolo: vo vašej obývačke!“

Útočný trojzáprah tvorený dvoma Brazílčanmi Philippem Coutinhom a Robertom Firminom a letnou akvizíciou Sadiom Manem zo Senegalu pokračuje v brilantných výkonoch. Rozdelili si medzi sebou deväť gólov "The Reds" a prispeli k víťazstvám nad Arsenalom, Leicestrom City a FC Chelsea. Adam Lallana hrajúci doteraz vo výbornej forme a Georgino Wijnaldum sa zotavujú zo zranení, a ak by nemohli nastúpiť, bola by to pre mužstvo dosť veľká strata. K dispozícii by už mohol byť po zdravotných problémoch Emre Can.

Liverpoolčania sú pred súbojom s Manchestrom United, s ktorým prehrali posledné štyri vzájomné súboje v Premier League, nabudení.

Manchester United rozladila domáca remíza so Stoke City po trojzápasovom víťaznom ťažení. V posledných dvoch vystúpeniach na Anfield však mužstvo dokázalo vyhrať, v Premier League už dvanásťkrát, čo sa žiadnemu inému tímu na trávniku Liverpoolu v tejto súťaži nepodarilo. Ak by sa to hráčom United pošťastilo trinástykrát, v tabuľke by sa dotiahli bodovo na súpera.

Tréner José Mourinho sa obáva o štart Henricha Mchitarjana a Luka Shawa, určite nenastúpi Phil Jones. Portugalský kouč má na Anfielde dobrú bilanciu z čias, keď viedol Chelsea - štyri výhry, jedna remíza a iba jedna prehra zo šiestich vizít.

Pri odpovedi na otázku o trénerovi Liverpoolu a ich vzájomných vzťahoch s Kloppom, ktorého z trénerskej lavičky zdolal iba raz, bol portugalský kormidelník viac ako úsečný: "Nemám toho veľa čo povedať.“ Aj na otázku o šanciach tohto protivníka na zisk titulu reagoval podľa Daily Star mourinhovsky: "Musíte sa spýtať ich. Majú dobrý tím.“


Na margo duelu s The Reds povedal: "Rozumiem dimenzii oboch klubov, v Anglicku som dlho. Sezóna však nie je o dvoch zápasoch na Anfielde a Old Trafforde, je ich veľa, môžete v nich získať i stratiť veľa bodov i cieľov.“


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona