Tréner Milan Gašperčík po bronze: Ako cez kopirák

NETKY.SK • 24 September 2010, 07:20 • 2 min
Tréner Milan Gašperčík po bronze: Ako cez kopirák

Tréner Milan Gašperčík po bronze: Ako cez kopirák

slovakia

left justify in out

img

Bronzovú medailu na MS v letnom biatlone si v poľských Dusznikách vybojovalo slovenské kvarteto. Na 2x6 km a 2x7,5 km trati zaostala štvorica Jana Gereková, Ľubomíra Kalinová, Matej Kazár a Dušan Šimočko za zlatým Poľskom o 1:12 min, na striebornom stupienku skončilo Rusko.
Vedúci výpravy, tréner Milan Gašperčík: "Veril som stále, že niečo hodnotné získame, scenár kopíroval vlaňajší Oberhof, aj tam sme začali zle a postupne sme sa prepracovávali vpred. Janka Gereková po dobehnutí Ľuby a Mateja mi hovorila, že tréner, to je úplne rovnaké ako v Oberhofe, a tak aj bolo. Začali sme po ležke z posledného miesta, potom Janka dala rýchlu stojku, posunula sa, ani nemala nejakú divokú stratu. Ľuba síce dobíjala, no odovzdávala piata a Matej sa prestrieľal na štvrté. Dušan Šimočko po ležke už figuroval tretí, keď Kórejčan musel zakrúžiť na trestnom okruhu. Pred ním nebol nikto, za ním nikto a vlastne už po siedmej streľbe bolo pomerne zreteľné, že si bežíme za bronzom."
Počasie Slovákom podľa Milana Gašperčíka doprialo, aj keď od ideálu malo trochu ďaleko. "Bolo vcelku príjemné, slnečné, no veľmi fúkal vietor, strelnica bola zložitá, dosť sa krúžilo, samozrejme, my sme spokojní."
Spočiatku sa zdalo, že medzi ôsmimi štafetami slovenská do boja o medaily nezasiahne. Na prvom úseku sa strelecky nedarilo Jane Gerekovej, hneď úvodnú ležku s dvoma trestnými okruhmi úplne pokazila a prepadla sa na posledné ôsme miesto (streľba 2+3). Potom však začali obdivuhodné záchranárske manévre, Ľubomíra Kalinová (0+5) sa posunula na piatu priečku, po nej nasadil obdivuhodné temo nedávno na ME v Osrblí dvakrát zlatý Matej Kazár (0+2). Strieľal mimoriadne presne a na kolieskových lyžiach bežal tak, že na odovzdávke ho delilo od Korejčanov už len 28,5 sekundy. Finišujúci Dušan Šimočko zastrieľal taktiež solídne, len trikrát dobíjal (0+3) a keďže Korejčan Jun Je-Uk mieril nepresne, vyšvihol sa na bronzovú pozíciu, rovnakú, aká zdobila Slovensko aj vlani na MS v Oberhofe.
Zlato si od začiatku pevne strážili, aj keď s miernou komplikáciou v závere, Poliaci, strieborné Rusko po slabom prvom úseku Demidovovej sa taktiež postaralo o výrazný posun vpred, zo siedmej priečky až na druhú.
Pre slovenský letný biatlon je to na MS už 22 vzácny kov (3-4-9 seniori, 0-2-4 juniori).
Výsledky
miešané štafety 2x6 km ženy + 2x7,5 km muži: 1. Poľsko (Krystyna Palková, Magdalena Gwizdonová, Tomasz Sikora, Miroslav Kobusz) 1:11,23,2 (0+10), 2. Rusko +13,9 (1+11), 3. Slovensko (Jana Gereková, Ľubomíra Kalinová, Matej Kazár, Dušan Šimočko 1:12,0 (2+13)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies