Tréner Mikeš nechal po sebe mladých v Slovane: "Tento káder má na viac"

NETKY.SK • 24 Január 2012, 10:15 • 2 min
Tréner Mikeš nechal po sebe mladých v Slovane: "Tento káder má na viac"

Tréner Mikeš nechal po sebe mladých v Slovane: "Tento káder má na viac"

slovakia

left justify in out

img

Tréner Štefan Mikeš nevydržal na striedačke hokejového Slovana Bratislava do konca prebiehajúcej sezóny. Mikeš doplatil na krajne nevyrovnané výkony mužstva i formu z uplynulých dní, a tak boj o čo najlepšiu východiskovú pozíciu do play off už absolvujú Bratislavčania pod vedením iného kouča
      Slovan je momentálne na 2. mieste v tabuľke, strachovať sa o miesto vo vyraďovačke nemusí, no v tejto sezóne zažil zatiaľ priveľa extrémov - z tých najpamätnejších sa vynímajú unikátna deväťzápasová šnúra výhier i zahanbujúca "desiatka" v Skalici. "Zažili sme dobré, aj menej dobré veci. Charakteristické boli výkyvy formy, mali sme 9 víťazných zápasov, naopak aj duely, v ktorých sme darovali body, ako tomu bolo aj posledný víkend. Rešpektujem, že sme nehrali dobre, beriem to tak, ako to je," povedal pre TASR Mikeš, ktorý sa však alternatívu s predčasným koncom neriešil v posledných dňoch napriek dvom domácim prehrám s Banskou Bystricou a Martinom, zhodne v časových nadstavbách. "Nezaoberal som sa s tým, nerozmýšľal som o tom, či budem odvolaný, alebo nie. Faktom je, že sa nám hra vôbec nedarila. Uplynulý víkend bol veľmi zlý. Bol som sám z toho znechutený."
      Podľa vlastných slov nechal v kádri bratislavského klubu zabudovať viacerých mladých hokejistov, čo by sa malo v ďalších sezónach premietnuť do úspechov. Oživenie hráčskeho stavu je teda najväčším prínosom človeka, ktorý priviedol nie tak dávno slovenskú reprezentačnú "dvadsiatku" k najväčšiemu prieniku na MS - 4. miestu na MS "20" 2009. "Je tam v kádri 6-7 hráčov s ročníkom narodenia v 90. rokoch, s ktorými sme pravidelne hrávali. Toto v Slovane nikdy nebolo. Mali sme určité problémy so zraneniami i s premieňaním šancí po vytvorenom tlaku. Myslím si, že tím má svoju silu, perspektívu i budúcnosť a že má šancu vyhrať titul," prognózoval Mikeš. 
      Trénovať klub, ktorý má na Slovensku i v Európe hokejovo najväčší cveng bolo pre Mikeša veľkou skúsenosťou i zodpovednosťou. Imperatív výsledkov si tréner vytvoril sám a preto sa nezaoberal latkou, ktorú mu stavalo okolie. "Slovan je výnimočný klub z histórie, má fanúšikov po celom Slovensku. Trénovať ho je obrovská zodpovednosť. Vonkajší tlak som si nepripúšťal, ale vytvoril som si ho sám na seba. Keď sa nedarilo, sám som bol nahnevaný, sám som si vyčítal, prečo. Mal som veľké očakávania aj ja, treba povedať ale, že káder je však stále dobrý a má na viac," priblížil a dodal, že si na nejaké obdobie od trénovania teraz určite oddýchne. "Teraz nebudem rozmýšľať, kam ďalej. Zhodnotím si to, človek už je v pokoji. Nepredpokladám, že by som teraz v najbližšej dobe mal záujem niekam ísť." 

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona