Tréner Michaloviec Šoltis: Chceme hrať otvorenejší futbal

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 16:44 • 2 min
Tréner Michaloviec Šoltis: Chceme hrať otvorenejší futbal

MICHALOVCE - Na uvoľnenú stoličku hlavného trénera MFK Zemplín Michalovce si po odchode Stanislava Grigu zasadol jeho doterajší asistent Anton Šoltis.

slovakia

left justify in out

V pozícii hlavného trénera klubu najvyššej slovenskej súťaže bude prvýkrát, prostredie michalovského futbalu však dôverne pozná. Pod vedením 40-ročného trénera by mali hráči predvádzať otvorenejší futbal s využitím skúseností z minulej sezóny.

 

Anton Šoltis prišiel do MFK Zemplín Michalovce počas zimnej prestávky spoločne so Stanislavom Grigom, ktorý mal v pozícii hlavného trénera jednoznačnú úlohu - zachrániť pre nováčika najvyššiu súťaž. To sa napokon aj podarilo, ale cesty Grigu a MFK Zemplín sa po sezóne rozišli.

 

V klube však zostal Šoltis, ktorý sa v hierarchii trénerského štábu posunul vyššie. "Po tom, čo v Michalovciach na poste hlavného trénera skončil Stanislav Griga, ma funkcionári klubu oslovili s ponukou viesť A-mužstvo. Tú som sa rozhodol prijať. Hráčov poznám, bol som pri mužstve aj pred dvomi rokmi. Kolektív sa veľmi nezmenil a to, že prakticky všetkých hráčov poznám, môže byť výhodou," uviedol Anton Šoltis pre TASR. Obdobie medzi dvomi sezónami je výrazne kratšie než zimná prestávka a michalovský klub počas neho pravdepodobne odohrá päť prípravných zápasov. V nich sa trénerovi Šoltisovi ukáže viacero hráčov bojujúcich o zotrvanie v tíme.

 

"Určite nastane pohyb von z kádra. Záujem je najmä o dvoch konkrétnych hráčov a ak sa to zrealizuje, tak sa nám prakticky rozsype obrana. Zranený je aj Podhorin, takže budeme musieť vyriešiť aj stopérsku dvojicu. Posilniť chceme aj ofenzívu. Viacero hráčov príde na skúšku," poznamenal Šoltis.

 

V pozícii hlavného trénera naposledy pôsobil v jesennej časti 2015/2016 v Liptovskom Mikuláši. Príležitosť viesť tím najvyššej súťaže vníma ako trénerskú výzvu, v ktorej využije aj poznatky získané po boku skúseného Stanislava Grigu. "Každý má svoju cestu a svoj pohľad na futbal. Stano je skúsený odborník, čo potvrdil aj úspešnou záchranou v jarnej časti. On kládol veľký dôraz na hernú disciplínu, ale to isté budem vyžadovať aj ja. Chceme hrať otvorenejší futbal. Hráči sú znovu o rok skúsenejší, to môže byť výhoda. Viacero zápasov sme mali na jar dobre rozbehnutých, ale pre chýbajúce skúsenosti sme ich v záveroch nezvládli. Dúfam, že sa nám takéto zápasy podarí lepšie zvládať," povedal Anton Šoltis pre TASR. Tím MFK Zemplín Michalovce začína spoločnú prípravu pred sezónou 2016/2017 vo štvrtok 9. júna.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona