Tréner Ľubľany nazval zverenca čiernym idiotom, zostal vo funkcii

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 09:07 • 2 min
Tréner Ľubľany nazval zverenca čiernym idiotom, zostal vo funkcii

ĽUBĽANA - Tréner futbalistov Olimpije Ľubľana Marko Nikolič nazval svojho nigérijského zverenca Blessinga Elekeho "čiernym idiotom" po tom, čo 20-ročný útočník v nadstavenom čase zariadil bod pre svoj tím vyrovnávajúcim gólom na 1:1 v zápase 29. kola najvyššej slovinskej súťaže proti NK Zavrč.

slovakia

left justify in out

Srbského kouča vytočila Afričanova pridlhá oslava presného zásahu, keďže sa chcel v zostávajúcich sekundách ešte pokúsiť o víťazstvo. Informoval server eurosport.co.uk.

"Nikdy som nemal v úmysle urážať hráča pre jeho rasu či z iných dôvodov. Nechcem byť spájaný s intoleranciou, rasizmom či diskrimináciou akéhokoľvek druhu. Hovoril som s Elekem a povedal, že chápe moju reakciu. Takéto výbuchy emócií môžu nastať. Ospravedlňujem sa za moje správanie, ktoré sa však udialo výlučne v honbe za víťazstvom. Tímu patrí poďakovanie, že ma neodsudzujú ako rasistu," uviedol 36-ročný kormidelník prostredníctvom oficiálneho webu Olimpije.

"Klub sa dištancuje od takého individuálneho konania, ktoré je v rozpore s našou filozofiou a ostro ho odsudzuje. Po bedlivom zvážení a rozhovoroch s Nikoličom a Elekem sme dospeli k záveru, že kouč neútočil na hráča pre jeho rasu. Bola to reakcia pod vplyvom emócií, ktorá vyvstala z neprekonateľnej túžby vyhrať zápas. Neexistuje na ňu ospravedlnenie, ale vzhľadom na okolnosti sme upustili od rozhodnutia, ktoré by malo vážny dopad na kariéru mladého a talentovaného trénera so svetlou budúcnosťou," vyhlásil prezident klubu Milan Mandarič. Olimpija je na čele súťaže s dvojbodovým náskokom pred Mariborom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies