Tréner Liverpoolu po víťazstve nad Bournemouthom ospevoval Bentekeho

NETKY.SK • 18 August 2015, 10:35 • 2 min
Tréner Liverpoolu po víťazstve nad Bournemouthom ospevoval Bentekeho

LIVERPOOL - Anglický futbalový klub FC Liverpool vstúpil do novej sezóny Premier League tým najlepším spôsobom. Po triumfe 1:0 nad Stoke City zaznamenali "The Reds" aj v druhom kole najvyššej súťaže plný bodový zásah, keď zdolali nováčika Bournemouth 1:0 a na konte majú rovnako ako Manchester City, Leicester City a Manchester United plný počet 6 bodov.

slovakia

left justify in out

Na ďalšom čistom konte niesol výrazný podiel slovenský stopér Martin Škrtel, ktorý odohral celý zápas a opäť patril k lídrom defenzívy. Tréner Liverpoolu Brendan Rodgers po pondelňajšom víťazstve vychválil autora jediného gólu stretnutia Christiana Bentekeho. Dvadsaťštyriročný belgický útočník prišiel na Anfield Road v lete z Aston Villy za sumu 32,5 milióna libier a na novom pôsobisku sa hneď uviedol najlepšie ako mohol, keď v 26. minúte šikovne nastavil nohu do krížneho centra Jordana Hendersona.

 

"Christianov výkon ma nadchol. Ukázal svoje silné stránky a okrem víťazného gólu ma zaujal aj ďalšími vecami. Napriek svojej výške (190 cm - pozn.) má neskutočný cit pre loptu, dokáže si ju prikryť a zároveň vyriešiť situácie technicky. Skvele sa orientuje v šestnástke a vyhľadáva osobné súboje. Myslím, že do nášho mužstva priniesol nový rozmer, takého hráča sme potrebovali ako soľ," rozplýval sa Rodgers nad Bentekem.

 

Hrdina zápasu mal radosť najmä z toho, že presným zásahom pomohol mužstvu k druhému triumfu v rade. "Bol to pre mňa krásny debut na Anfielde," poznamenal. Jedinou škvrnou pre domáci tím bolo zranenie stredopoliara Jordana Hendersona, ktorý v 52. minúte opustil ihrisko.

 

"Ide o problém s chodidlom. Už pred zápasom vynechal niekoľko tréningov a bral lieky na utíšenie bolesti. Tá sa mu však v priebehu stretnutia ozvala a hoci Jordan veľmi chcel pokračovať, zranenie mu nedovolilo naplno behať. Nechcel som riskovať a radšej som ho stiahol z ihriska," vysvetlil Rodgers. V ďalšom kole čaká na Liverpool súper z rangu najsilnejších - Arsenal Londýn.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies