Tréner Litvy Jankauskas: Slováci dokázali, že majú kvalitu, čaká nás silný, takticky aj technicky zdatný súper

NETKY.SK • 10 November 2016, 18:39 • 2 min
Tréner Litvy Jankauskas: Slováci dokázali, že majú kvalitu, čaká nás silný, takticky aj technicky zdatný súper

TRNAVA - Litovská futbalová reprezentácia chce v Trnave výsledkovo nadviazať na predošlé tri vystúpenia v F-skupine kvalifikácie MS 2018, v ktorých nenašla premožiteľa. Bodový zisk z piatkového súboja so Slovenskom by pobaltskému tímu zaručil "prezimovanie" na horných poschodiach tabuľky a tým pádom slušnú východiskovú pozíciu do boja o postup na finálový turnaj v Rusku.

slovakia

left justify in out

Tím Edgarasa Jankauskasa pristupuje k zápasu so Slovenskom s plnou vážnosťou. Svedčí o tom aj skutočnosť, že do Trnavy pricestoval so značným predstihom už v pondelok, aby sa mohol nerušene pripravovať. Podľa Jankauskasa v jeho vlasti nie sú vhodné podmienky na trénovanie, preto zvolil skorší príchod do dejiska stretnutia. "Čaká nás veľmi silný, takticky aj technicky zdatný súper. Slováci na európskom šampionáte dokázali, že majú kvalitu. Postúpili zo skupiny a celkovo to bol pre nich úspešný turnaj. Ich hráči pôsobia v popredných zahraničných ligách. Majú veľmi skúsený stred obrany a v záložnej formácii hráčov ako Hamšík a Kucka. Myslím, že nás čaká zatiaľ najťažší súper v našej skupine. Pre nás je výzva, že budeme čeliť mužstvu takéhoto kalibru. Bude to zaujímavý zápas. My sme sem prišli hrať futbal, rozhodne nebudeme vyčkávať. Chceme sa presadiť štýlom hry, ktorý je pre nás charakteristický. Súper je silný, ale nebojíme sa ho. Sme motivovaní, hráči sú v dobrej nálade, netrápia nás žiadne zdravotné problémy," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii Jankauskas, bývalý reprezentačný útočník, ktorý počas svojej kariéry pôsobil vo viacerých popredných európskych kluboch (napr. CSKA Moskva, FC Bruggy, Real Sociedad, Benfica Lisabon, FC Porto, OGC Nice).

 

Jankauskas trénuje litovský národný tím od januára, keď vo funkcii nahradil Igorisa Pankratjevsa. "Žlto-zeleno-červení" vstúpili do kvalifikácie MS 2018 dvoma remízami - 2:2 so Slovinskom (doma), 1:1 so Škótskom (vonku) a v októbri potvrdili rolu favorita domácim triumfom 2:0 nad Maltou. V tabuľke F-skupiny im so ziskom 5 bodov patrí druhá priečka za vedúcim Anglickom (7 bodov).

 

Oporami 98. tímu rebríčka FIFA sú 35-ročný obranca Deividas Česnauskis, stredopoliar Arvydas Novikovas a kapitán Fiodor Černych, ktorý v najcennejšom drese nastrieľal v 29 medzištátnych súbojoch osem gólov, z toho tri v tomto kvalifikačnom cykle. "Je pekné, že sa mi zatiaľ podarilo streliť v každom zápase gól. Nezáleží však na tom, kto rozvlní sieť. Podstatné je, aby sme uspeli ako tím. Máme videoanalýzy zápasov slovenského tímu a vieme o jeho silných i slabých stránkach. Pokúsime sa presadiť našimi zbraňami," odpovedal Černych na otázku TASR, či si trúfa opäť skórovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies