Tréner Leverkusenu dostal trest 3+2 zápasy a pokuta 20-tisíc

NETKY.SK • 24 Február 2016, 13:01 • 2 min
Tréner Leverkusenu dostal trest 3+2 zápasy a pokuta 20-tisíc

FRANKFURT - Tréner futbalistov Bayeru 04 Leverkusen Roger Schmidt, ktorý v nedeľňajšom zápase 22. kola proti Borussi Dortmund (0:1) odmietal uposlúchnuť verdikt hlavného rozhodcu o jeho vykázaní na tribúnu, dostal od Nemeckého futbalového zväzu (DFB) zákaz výkonu funkcie v troch stretnutiach a zároveň ďalšie dva duely s podmienečným odkladom do 30. júna 2017. Navyše, súčasťou trestu je aj pokuta 20 000 eur.

slovakia

left justify in out

Schmidt bude chýbať na lavičke Leverkusenu v súbojoch v Mainzi, proti Brémam a v Augsburgu, pričom pol hodiny pred začiatkom a ešte pol hodiny po skončení stretnutia sa nemôže zdržovať v šatni či chodbách k nej vedúcim i v hráčskom tuneli. Nemôže byť priamo ani nepriamo v kontakte so svojím tímom. Svojich zverencov bude môcť opäť viesť proti Hamburgeru SV.

 

Štyridsaťosemročný kouč Bayeru sa odmietal podvoliť rozhodnutiu arbitra Felixa Zwayera, keďže protestoval proti uznaniu inkasovaného gólu. Schmidt nechcel opustiť lavičku, rozhodca prerušil zápas a mužstvá poslal do kabín. Vrátili sa po necelých 10 minútach.

 

Športový riaditeľ leverkusenského klubu Rudi Völler musí za vyjadrenia na adresu arbitrov zaplatiť pokutu 10 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies