Tréner Kučera: Kurt je výborný, chalani sú v poriadku

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 15:15 • 2 min
Tréner Kučera: Kurt je výborný, chalani sú v poriadku

KONSTANCA - Slovenskí tenisti v pondelok absolvovali úvodný tréning v klube IDU v Konstanci pred antukovým stretnutím s domácimi Rumunmi 17. - 19. júla v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

 Pochvaľujú si prostredie a nehlásia žiadne limitujúce ťažkosti.

 

"Včera sme boli trošku rozbití po ceste. Po prílete sme totiž ešte išli asi 250 km autami. Večer sme si síce zašli do dejiska, ale bez rakiet, v podstate sme sa len zoznámili s prostredím. Chalani sa akurát rozbehali, zahrali si nohejbal. Teraz máme za sebou prvý tvrdší tenisový tréning. V prvom rade je dôležité, že všetci sú zdraví. Vyzerajú byť v pohode, čo je fajn," povedal pre agentúru SITA tréner Karol Kučera, pravá ruka kapitána Miloslava Mečířa. 

 

Slováci sú v Rumunsku až piati, okrem oficiálne predbežne nominovanej štvorice Martin Kližan, Norbert Gombos, Jozef Kovalík a Igor Zelenay prichádza do úvahy aj Andrej Martin. 

 

"Je to trochu nezvyčajné, ale ukazuje sa, že len dobré. V početnejšom zložení panuje o to príjemnejšia ´atmoška´ a môžeme sa pripravovať ešte kvalitnejšie, keďže sa to dá lepšie prestriedať a ľahšie sa vychádza niekomu v ústrety, ak si chce zahrať viac," skonštatoval Kučera. 

 

Tím SR nemá výhrady k zázemiu. "Je to veľmi pekne urobený klub s výbornou kvalitou šiestich kurtov. Dvorce sú rovné, uvalcované, veľmi dobre sa na nich pohybuje. ´Center´ je s betónovým okolím, kapacitu tribún má tak do tisíc divákov, nič prehnané. V minulosti som bol v Rumunsku párkrát a som príjemne prekvapený. Ide to tu hore. Komplex je neďaleko mora, klíma pomerne vlhká a môže aj sem - tam zafúkať, takže to bude náročnejšie, ale žiadny extrém," referoval Kučera a dodal: "Predpokladám, že chalani si rýchlo zvyknú. Trénovali sme už doma a zajtra si dáme nejaké zápasové cvičenia, aby sme videli, v akej sú forme." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona