Tréner Kozák sa teší na začiatok kvalifikácie ME 2016

NETKY.SK • 20 August 2014, 13:47 • 2 min
Tréner Kozák sa teší na začiatok kvalifikácie ME 2016

MICHALOVCE - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák sa už veľmi teší na septembrový začiatok kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016.

slovakia

left justify in out

Pod jeho vedením budú Slováci bojovať o miestenku na kontinentálnom šampionáte v C-skupine po boku Španielska, Ukrajiny, Bieloruska, Macedónska a Luxemburska. "Neviem sa dočkať na kvalifikačné zápasy, pretože futbal je o súťaživosti, napätí či adrenalíne," prezradil 60-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom.

 

Prvá previerka čaká na Kozákov tím už v úvode septembra, po prípravnom súboji 4. 9. v Žiline proti Malte nastúpi tím SR 8. septembra proti domácej Ukrajine už o kvalifikačné body. "Menoslov sme už zostavili a vyžiadali si hráčov z klubov. Do spomenutých duelov máme ešte určitý čas. Niektoré súťaže sa ešte nezačali, viacero našich chlapcov vo svojich kluboch nehráva a mnoho z nich prestúpilo do iného mužstva. Myslím si, že za doterajší rok našej spolupráce sa vykryštalizovala určitá skupina hráčov, s ktorou sa dá počítať. Chlapci ukázali, že majú určitú kvalitu. Chceme nominovať len tých, ktorí za tento rok presvedčili. Verím, že všetci prídu zdraví a v dobrej športovej forme," poznamenal skúsený futbalový odborník na margo zloženia mužstva a pokračoval: "V pohárovej Európe pozorne sledujem počínanie Slovana aj Trnavy. Teší ma ich postup, no pri nominácii do reprezentácie to nemožno brať tak, že hráč absolvuje jeden či dva dobré zápasy a už je tam. Sú tam zaujímaví hráči, ale ide skôr o mladíkov z výberu do 21 rokov - či už Niňaja alebo Hudáka. Čo sa týka Vitteka, ten stále nie je zdravotne úplne v poriadku. Stále však čakáme, či sa do určitého času dostane do takého stavu, aby mohol reprezentácii pomôcť. Máme ešte nejaký čas, tak uvidíme." 

 

S blížiacim sa termínom kvalifikačného duelu v Kyjeve má aj Ján Kozák na čele vrásky z napätej situácie na Ukrajine. "Je veľmi smutné, že v 21. storočí sa dejú takéto veci, dokonca blízko našich hraníc. Ja by som bol rád, keby sa tam situácia upokojila a bez problémov sme mohli absolvovať duel v Kyjeve. Futbal sa hrá pre divákov a chcel by som, aby sme nastúpili pred plným štadiónom. To by znamenalo dobrú atmosféru a dobrý futbal. Samozrejme, že by ma potešilo, keby sme tam uhrali nejaký bodík," prezradil kormidelník slovenského národného mužstva. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies