Tréner Kozák prežíval každú minútu zápasu s Rumunskom

NETKY.SK • 15 August 2013, 11:46 • 2 min
Tréner Kozák prežíval každú minútu zápasu s Rumunskom

BUKUREŠŤ - Premiéra Jána Kozáka na lavičke slovenskej futbalovej reprezentácie dopadla herne i výsledkovo slušne. Tím pod jeho vedením v stredajšom prípravnom zápase v Bukurešti remizoval 1:1 s domácim Rumunskom. Podľa Kozáka je na čom stavať, čo je dobrý signál smerom k septembru, keď sa jeho zverenci predstavia v ostrom dvojzápase kvalifikácie MS 2014 proti Bosne a Hercegovine.

slovakia

left justify in out

"Pred zápasom s Rumunskom by som remízu bral, lebo sme hrali proti kvalitnému súperovi. V prvom polčase boli fázy hry, s ktorým som nebol spokojný. Od 20. minúty sme mali úseky, kde sme často strácali veľa ľahkých lôpt a súper sa dostal do tlaku, z čoho vyťažil gól. Po zmene strán sme hrali aktívnejšie, kontrolovali sme hru a myslím si, že druhý polčas vyznel v náš prospech. Dokonca si dovolím tvrdiť, že pri ešte väčšej aktivite sme mohli aj vyhrať," zhodnotil zápas Kozák, ktorý bol spokojný s prístupom hráčov.

Napriek zdravotným absenciám kapitána Martina Škrtela, Tomáša Hubočana, Dušana Šventa či Františka Kubíka sa Slováci previedli v podstatne lepšom svetle ako v posledných zápasoch pod vedením dua Stanislav Griga - Michal Hipp, ktoré skončilo svoju misiu na lavičke po júnovej remíze 1:1 v Lichtenštajnsku. Hýrili aktivitou a hoci hra ešte bola miestami kostrbatá, nový kormidelník môže do budúcnosti vytvoriť silný tím. "Máme na čom stavať a to je pozitívne konštatovanie. Chlapci si postavili latku dosť vysoko, nerád by som bol, keby ju podliezali. Keď sa uzdravia niektorí hráči, bude ešte väčšia konkurencia. Chlapci ukázali dobrý prístup a dá sa s nimi pracovať, boli koncentrovaní a chceli podať dobrý výkon, čo aj dokázali," dodal Kozák.

Ten dal dôveru niektorým hráčom, ktorí dlhší čas v reprezentácii nehrali. Brankár Ján Mucha odviedol štandardný výkon, aktívny na pravom krídle bol Stanislav Šesták. V 2. minúte nastrelil žrď, no v 56. minúte sa na neho usmialo šťastie a po centri Vladimíra Weissa krížnou hlavičkou prekonal rumunského brankára. "Stano Šesták ukázal dobrý pohyb, ťah na bránu, dostal sa do šancí a strelil gól, takže potvrdil oprávnenosť nominácie," uviedol Kozák na margo najlepšieho strelca slovenského tímu v kvalifikácii MS 2010.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies