Tréner Kozák pred Škótmi: Nič iné ako výhra sa neráta

NETKY.SK • 10 Október 2016, 18:00 • 2 min
Tréner Kozák pred Škótmi: Nič iné ako výhra sa neráta

TRNAVA- Nič iné ako výhra sa už nepočíta. Deň pred tretím zápasom slovenských futbalistov so Škótskom v kvalifikácii MS 2018 sa na tomto fakte na stretnutí s médiami zhodli tréner Ján Kozák aj útočník Róbert Mak.

slovakia

left justify in out

Slováci sú po dvoch zápasoch boja o turnaj v Rusku stále bez bodu i streleného gólu. V utorňajšom stretnutí F-skupiny v Trnave (20.45 h.) teda čelia silnému imperatívu bodovať, ak chcú v skupine ešte miešať postupové karty. "Do situácie v akej sme, sme sa dostali sami dvoma zbytočnými prehrami. Dalo sa vyťažiť viac. Ak chceme zostať v hre o MS, tento zápas musíme vyhrať. O to je to ťažšie. Na tejto úrovni vyhrávať nie je jednoduché, ale musíme sa z toho, ako som povedal, dostať sami," povedal Kozák na oficiálnej predzápasovej tlačovke v Trnave a na margo stavu kádra dodal: "Čo sa týka zdravotného stavu, tí, ktorí mali v dueli proti Slovinsku väčšiu minutáž, regenerovali. Ostatní riadne trénovali. Sú menšie problémy, ale myslím, že všetci budú zdravotne v poriadku a pripravení." Zostavu tradične neprezradil: "Čo sa týka zostavy, rozhodnem sa až po tréningu, keď uvidím, v akom stave budú všetci hráči."

 

Osemfinalistu EURO 2016 tlačí topánka najmä v ofenzíve, už deväť polčasov (405 minút) nedali Slováci gól. Počas dvoch posledných súbojov na súperovu bránu vystrelili len raz. Aj preto Kozák avizuje ofenzívnejší taktický zámer: "Hráme doma a zostava bude viac ladená ofenzívne. Samozrejme, musí byť vyvážená, dobrá ofenzíva bez dobrej defenzívy neexistuje."

 

Po treste je už k dispozícii kapitán Martin Škrtel, po operácii zlomeného nosu by mal hrať v maske. Podľa reprezentačného trénera by práve on mal byť pravým vodcom v tejto situácii: "Maťo je hráč, ktorý rád reprezentuje. Dokázal to aj teraz po zlomenine nosa. Myslím, že bolo dosť času, aby bol stopercentne pripravený. Je osobnosť mužstva a očakávam to od neho."

 

Slovensko ťahá sériu troch prehier. V Ľubľane hostia hrali v defenzívnom rozostavení 5-3-1-1 na hrote s Róbertom Makom, ktorý mal v prvom polčase jedinú šancu SR. "Myslím, že každého hráča mrzí prehra. Aj nás. Snažili sme sa zabudnúť na posledný zápas. Ako tréner povedal, nič iné ako výhra sa nepočíta. Tréner nás pripraví najlepšie ako sa bude dať a verím, že to zvládneme a budeme v hre aspoň o baráž na MS," povedal deň pred stretnutím Mak.

 

Slovensko sa so Škótskom ešte nestretlo. Osemnásobný účastník MS v prvom zápase vyhral na Malte 5:1, v sobotu ale stratil v Hampden Parku body s Litvou (1:1). Čo sa dá podľa Kozáka od tímu kouča Gordona Strachana čakať? "Je dobré, že sme v poslednom čase hrali s mužstvami ako Írsko, Severné Írsko, Wales a Anglicko. Spôsob hry je prakticky rovnaký, záleží len od kvality hráčov. Milujú futbal, hrajú s obrovským oduševnením, sú to súbojoví hráči. Čaká nás zaujímavý zápas, pre nás aj pre divákov."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies