Tréner Kozák Maltu nepodceňuje, priestor chce dať čo najviac hráčom

NETKY.SK • 3 September 2014, 18:10 • 2 min
Tréner Kozák Maltu nepodceňuje, priestor chce dať čo najviac hráčom

ŽILINA - Slovenských futbalových reprezentantov čaká už o 24 hodín v Žiline duel proti Malte a hoci ide "len" o prípravu, tréner Ján Kozák pristupuje k súperovi s rešpektom.

slovakia

left justify in out

"Chceme vyhrať. Každý medzištátny zápas beriem vážne a chcem, aby k tomu tak pristupovali aj hráči. V Európe už nemožno podceniť žiadne mužstvo, Malta tiež disponuje niekoľkými šikovnými hráčmi. Je to síce menšia krajina, ale pre nich je každý zápas prestížny. Bol by som rád, keby aj chlapci k tomu tak pristúpili, podali dobrý výkon a príprava na Ukrajinu bola taká, aká má byť," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii Kozák, ktorý si na lepšie oboznámenie sa so súperom pozrel ich dva zápasy. "Musím povedať, že je to mužstvo, ktoré hoci prehralo v Albánsku, no kým nedostalo gól, hralo vyrovnanú partiu. V poli disponujú šikovnými hráčmi, snažia sa organizovane hrať v defenzíve, prechádzať do rýchlych protiútokov. Je to síce tím, ktorý nemá veľa kvalitných hráčov, ale v menších krajinách je to normálne."
     

Štvrtkový zápas v Žiline bude najmä dôležitou generálkou na ostrý štart kvalifikácie EURO 2016 vo Francúzsku. Tú začnú Slováci v pondelok v Kyjeve proti domácej Ukrajine. "Chlapci sa prakticky schádzali od nedele a vedeli sme, že to bude do utorka, keďže mali zápasy, či Hubočan doťahoval prestup. Všetci spolu sme sa zišli včera. Ale myslím si, že do zápasu na Ukrajine budú všetci dobre pripravení, namotivovaní," pokračoval hlavný kormidelník a dodal, že proti Malte plánuje dať priestor čo najväčšiemu počtu hráčov. "Budem sa snažiť využiť všetky striedania, aby som sa presvedčil o ich aktuálnom stave, nakoľko tréning je jedna vec, zápas niečo iné. Uvidíme, no táto zostava určite nebude tou, ktorá nastúpi na Ukrajine."
     

Slováci v tomto kalendárnom roku odohrali tri prípravné súboje, do zápasového kolotoča sa opäť vrátia po trojmesačnej pauze. "Veľmi som sa už na zápasy tešil, nakoľko tri mesiace je dlhá doba. Každému trénerovi chýba priamy kontakt s hráčmi. Futbal sa hrá pre ľudí, keď je tam napätie, adrenalín, robí mi to dobre. Takže sa skutočne na tieto zápasy teším," skonštatoval Kozák.

 

V najbližších dueloch však nebude môcť počítať s trojicou reprezentantov z pôvodnej nominácie. Z kádra vypadli zranení, resp. nedoliečení hráči - brankár Ján Mucha, útočník Róbert Vittek a stopér Martin Škrtel, ktorý by ale pre trest z predchádzajúcej kvalifikácie na Ukrajine hrať nemohol. Kozák povolal do tímu brankár Martina Dúbravku z dánskeho Esbjerg fB. "Samozrejme, bol by som rád, keby som mal všetkých nominovaných hráčov k dispozícii. V takomto prípade, kto disponuje širším kádrom, má v podobných situáciách výhodu. Každý náš hráč a ešte takí, čo majú kvalitu, chýbajú. Ale futbal prináša aj takéto situácie a musíme sa s tým vysporiadať."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies