Tréner Kozák má pred duelom v Zenici jediný otáznik v zostave

NETKY.SK • 5 September 2013, 18:59 • 2 min
Tréner Kozák má pred duelom v Zenici jediný otáznik v zostave

SARAJEVO - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák má deň pred duelom G-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 na pôde Bosny a Hercegoviny dilemu len na jedinom poste, no nešpecifikoval, na ktorom. Kouč slovenského výberu o tom informoval na oficiálnej tlačovej besede pred piatkovým zápasom v Zenici. Päťdesiatdeväťročný rodák z Matejoviec nad Hornádom aj v Zenici pred domácimi novinármi potvrdil, že domáci výber je v piatkovom súboji favoritom.

slovakia

left justify in out

"Tabuľka hovorí za všetko. Očakávam kvalitný duel pred plným hľadiskom. Vieme, že budeme hrať proti veľmi kvalitnému domácemu mužstvu pred fantastickým publikom. Ak budú ľudia odchádzať zo štadióna spokojní a my prispejeme ku kvalite stretnutia, budem aj ja spokojný. Neprišli sme sem však len brániť, pretože proti domácej ofenzívnej kvalite sa nedá len stiahnuť do defenzívy," pokračoval Ján Kozák pred zaplnenou miestnosťou so zástupcami médií. Kormidelník tímu SR sa nevyhol ani otázke, aký výsledok by bral v piatok večer. "Každý, kto hrá futbal, nerád prehráva. Rovnako aj ja. Vieme však, čo na nás v Zenici čaká," poznamenal.

Slovenský výber do Bosny a Hercegoviny odletel z Bratislavy s viac ako dvojhodinovým meškaním, čo trochu "nabúralo" plán prípravy na dôležitý zápas. "V našom mužstve sú skúsení hráči. Veci, ktoré sa nedajú ovplyvniť, ich nemôžu vyrušiť. Síce trochu máme sklz, ale bude to v poriadku," povedal Ján Kozák a prezradil aj svoj predpoklad, ako do duelu vstúpi reprezentácia Bosny a Hercegoviny: "Neviem si predstaviť, aby domáci vyčkávali. Fanúšikovia ich budú hnať do ofenzívy. Keď sú pod tlakom, tiež robia v defenzíve chyby, ako každé mužstvo. No ich prechod do útoku, finálna fáza a individuality sú vynikajúce."

Pre Jána Kozáka bude piatkový zápas v Zenici súťažnou premiérou pri kormidle národného mužstva. "Cítim sa lepšie ako pred augustovým zápasom v Bukurešti proti Rumunsku," priznal s úsmevom skúsený futbalový stratég a dodal: "Bosna a Hercegovina si za dlhodobú prácu a výkonnosť zaslúži postup na svetový šampionát. Ako rátam, tak rátam, ale už mi nevychádza náš celkový triumf v G-skupine."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona