Tréner Košíc Čada: Kopřivovi som veril, nesklamal ma

NETKY.SK • 5 Október 2016, 11:15 • 2 min
Tréner Košíc Čada: Kopřivovi som veril, nesklamal ma

KOŠICE - Prvý zápas 16-finále Ligy majstrov medzi Košicami a švajčiarskym tímom Fribourg-Gottéron priniesol dramatický hokej s nasadením a remízovým výsledkom. Na slabej gólovej úrode mali výrazný podiel obaja brankári. Vo výbornom svetle sa košickým fanúšikom predstavil Miroslav Kopřiva, ktorý výkonom potešil aj trénera Rostislava Čadu.

slovakia

left justify in out

Kopřiva nemal jednoduchú pozíciu. V doterajšom priebehu sezóny mal na konte nevydarený zápas s Bernom (3:6) a spokojný nemohol byť ani s tromi inkasovanými gólmi v tipsportligovom dueli s Martinom (9:3). Čada však dal skúsenému brankárovi dôveru v dôležitom prvom zápase s Fribourgom a rodák z Písku sa mu odmenil spoľahlivým výkonom. "Ja som neriskoval. Bol som si takmer istý výkonom, ktorý Mirek podá. Som rád, že ma nesklamal a zažil úspešný návrat. Vzhľadom na výsledok môžem povedať, že nám to s jeho nasadením vyšlo." Spokojný bol aj Kopřiva. "Už som sa potreboval v nejakom zápase chytiť. Po zranení som odchytal súboj s Martinom, ktorý však z mojej strany nebol vôbec dobrý. Preto som rád, že som mohol pomôcť k dobrému výsledku. Fribourg vôbec nehral zle, remízu berieme. Všetko je otvorené a v odvete sa môže stať čokoľvek. Pôjdeme tam za postupom," netajil Kopřiva vysoké ambície.

 

V zápase sa na nedostatok práce nemohol sťažovať a švajčiarski hráči mu hrozili prakticky neustále. "My sme ich nepúšťali do veľkého tlaku, skôr mali brejky, v ktorých sme my zle dokorčuľovávali tretích hráčov. Tým nám robili problémy," uviedol Kopřiva pre TASR. Výsledok 1:1 je priaznivejší skôr pre švajčiarsky tím, keďže ten bude mať v odvetnom dueli 11. októbra výhodu domáceho prostredia. "Možnosť postupu je otvorená. Trápia nás však zranenia, keďže k absentujúcim hráčom pribudol Gabriel Spilar, ktorý nedohral prvý zápas s Fribourgom. V jeho prípade to vyzerá na svalové zranenie a podľa prvých výsledkov nebude v odvete hrať," prezradil Čada.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies