Tréner Kopitar videl 5 chýb rozhodcov za 6 minút

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 15:50 • 2 min
Tréner Kopitar videl 5 chýb rozhodcov za 6 minút

OSTRAVA - Tréner Slovincov Matjaž Kopitar (49) síce uznal, že Slováci zlepšeným záverom zaslúžene zdolali jeho mužstvo v utorkovom súboji B-skupiny na MS v hokeji v Ostrave (3:1), ale ťažké srdce na rozhodcov mu zostalo aj po ochladnutí emócií na druhý deň ráno.

slovakia

left justify in out

Už na tlačovej konferencii po zápase naznačoval zástupcom médií, nech si spravia sami úsudok z toho, čo videli, ale rozhodcov hodnotiť nebude. Neskôr sa v slovinských médiách objavili informácie o jeho sklamaní z výkonu arbitrov v tretej tretine a napokon pre denník Pravda nepriamo priznal, čo ho tak rozhodilo.

"Na to, čo sa stalo medzi 44. a 50. min zápasu, by sa mal pozrieť niekto kompetentný. Napočítal som päť verdiktov, ktoré boli proti nám a všetky kľúčové," vrátil sa k dôležitým momentom tretej tretiny Kopitar starší, keď postupne museli na trestnú lavicu traja jeho zverenci a ani jeden slovenský hokejista. 

 

"Dovolím si povedať, že arbitri nás zastavili na ceste za víťazstvom. Dovtedy sme hrali naozaj dobre. Súpera sme nepustili do veľkého tlaku a je zrejmé, že ak by nezaúradovala vyššia moc, Slováci by znervózneli. A to by bola šanca pre nás na druhý či tretí gól," dodal tréner Slovincov. 

 

Kopitar zároveň dodal, že už nemá význam sa tým zaoberať, ale pozerať sa dopredu, lebo Slovinci zatiaľ v tabuľke B-skupiny nemajú na konte ani jeden bod a spoločne s Nórmi im patria posledné dve priečky. Na otázku, či považuje víťazstvo Slovenska za zaslúžené, odpovedal: "Vyhrali, nemá zmysel nad tým špekulovať. Ja proti nim nemôžem povedať jediné krivé slovo, celý zápas bojovali a dreli, len aby vyhrali. Nechcem sa tiež vyhovárať iba na rozhodcov, ale v tomto zápase zohrali významnú rolu." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona