Tréner Kodane Solbakken: Cristiano Ronaldo bol mužom zápasu

NETKY.SK • 3 Október 2013, 10:21 • 2 min
Tréner Kodane Solbakken: Cristiano Ronaldo bol mužom zápasu

MADRID - Portugalský útočník Cristiano Ronaldo bol mužom stredajšieho zápasu B-skupiny Ligy majstrov 2013/2014, povedal tréner futbalistov FC Kodaň Stale Solbakken.

slovakia

left justify in out

Real Madrid zdolal dánskeho zástupcu na Santiago Bernabeu suverénne 4:0, CR7 strelil hlavou v jeho jubilejnom 100. zápase v európskych pohároch dva góly a na konte ich má po hetriku v Istanbule proti Galatasaray v 1. kole v tomto ročníku LM už päť, takže vedie aj tabuľku strelcov súťaže.

Dva góly pridal v drese "bieleho baletu" aj Argentínčan Angel Di Maria a Madrid tak v európskej pohárovej súťaži číslo jeden dáva zabudnúť na trochu rozpačité výkony v La Lige. Portugalský fenomén v LM v 98 zápasoch zaťažil konto súperov 56 gólmi, dva zápasy odohral ešte za Sporting Lisabon v Európskej lige (bez gólu-pozn.). "Z môjho pohľadu bol mužom zápasu, strelil dva rozhodujúce góly. Toto dokáže urobiť proti hociktorému mužstvu na svete. Pri prvom góle sme sa mohli tej situácii vyhnúť a zabrániť mu, pri druhej zasa dostal od našich obrancov až príliš veľa priestoru. Ale on vyhral zápas," povedal tréner dánskeho majstra, ktorý tiež vyjadril názor, že v prvom polčase mal jeho tím kopať penaltu po zákroku Luku Modriča a Chorvát mal dostať červenú kartu: "Ale rozhodcu z ničoho neobviňujem. Mala to byť penalta a vylúčenie a zápas tak mohol dostať veľký obrat."

Deväťnásobného európskeho šampióna nezastavila ani absencia najdrahšieho futbalistu histórie Garetha Balea, o ktorom sa taliansky lodivod Carlo Ancelotti vyjadril, že jeho zranenie nie je vážne. "Podrobil sa testom a nevyzerá to na nič dlhodobejšie," povedal Ancelotti a zhodnotil zápas: "Z našej strany to bol dobrý výkon. Na začiatku sme mali dobré tempo a hrali sme vyrovnane. Pokúšali sme sa skórovať až do posledných minút a takéto nasadenie je dobré."

"Som veľmi rád, odohrali sme výborný zápas. Trošku sme aj zmenili systém, lebo sme hrali až s troma hráčmi vpredu. Musíme si takéto nasadenie udržať aj do ďalších zápasov, vieme, že nás čakajú ešte ťažké stretnutia," uviedol Di Maria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona