Tréner Juraj Minčík: Tacenský extrém som nemal nikdy rád

NETKY.SK • 10 September 2010, 07:34 • 2 min
Tréner Juraj Minčík: Tacenský extrém som nemal nikdy rád

Tréner Juraj Minčík: Tacenský extrém som nemal nikdy rád

slovakia

left justify in out

img

Nad kanálom v slovinskom Tacene ťažké mraky podchvíľou prekryli slnko, teplota skákala päť stupňov hore dole a diváci, ktorí nezaregistrovali, že sa štvrtkový program na MS slalomárov zrušil, sklamane odchádzali s hlučnými trúbkami domov. Slovenský tábor pokračoval v zaužívanom stereotype, Juraj Minčík, tréner singlistu Beňuša, deblistov Škantárovcov i singlistky Macovej, si obzrel situáciu v areáli a pokojne sa nad ňou zamyslel.
"Trochu nás už druhá zmena v časovom programe obmedzí, ovplyvní prípravu na preteky, no pôvodný program bol roztiahnutý neštandardne na päť dní, my sme zvyknutí na hustejší a ak sa aj zmenil, nás nevyľakal. Nejaké obmeny v stereotypoch bude treba zvládnuť, no nie revolučne."
Juraj Minčík otvorene rieku Sáva a tunajší kanál nepreklínal, no ani lásku mu nevyznával. Zalovil v pamäti a vyťahol viac negatívnych pocitov ako slová chvály. "Kým som bol pretekárom, túto vodu som nemusel. Nepríjemne sa točí, nikto to nemá isté, tu je to extrém. Treba sa na takejto nevyspytateľnej vode naučiť jazdiť, nemožno sa spoliehať na zaužívané. Tieto prúdy naozaj nemusím."
Každý slalomár je iný, a to Juraj Minčík dobre vie. "Matej Beňuš sa na tejto vode cíti vynikajúco, vidieť to aj na ňom a jeho pohode. Niektorí na ňu hundrú, iní ju nevedia prehryznúť, pracujeme však s profesionálmi, ktorí sa dokážu prispôsobiť. Aj im trochu závidím, zvládajú to bravúrne, trochu ich aj obdivujem, a mám pocit, že sú nad mojími schopnosťami, ktoré som mal počas mojej aktívnej činnosti slalomára."
Trať na finále je už známa, no len na papieri, ktorý sa trpezlivo študuje. Juraj Minčík: "Skutočnosť môže byť iná, ak sa tyčky bránky posunú trebárs o polmetra, môže vzniknúť extrém a naopak. Samozrejme, nám by vyhovovala technickejšia trať, ak bude ľahká, rozhodovať budú stotinky, takže ja by som preferoval ťažšiu."
Vo svojej krátkej trénerskej kariére sa Juraj Minčík vyšvihol medzi elitu. "Mňa osobne vždy napĺňali medaily a nemienim s tým prestať, verím svojím zverencom, na medailu majú všetci, ktorých trénujem. Stále sa však rozprávame o športe, niekedy to nevyjde, no isté je, že na vzácne kovy sme natrénovali dostatočne."
Po zmenenom programe, nadobudol časový harmonogram MS túto podobu. V piatok od 14.30 si zapádlujú dve kvalifikačné jazdy kajakári, v sobotu o 9.00 vo finálovej jazde bez predchádzajúcej semifinálovej tímy singlistov a kajakárov. Nasleduje semifinále C2 a K1 žien od 11.00, popoludní od 14.30 finále C2, K1 žien, od 16.30 finále tímov C2 a K1 žien. V nedeľu od 9.30 je na programe semifinále C1 žien, C1 mužov a K1 mužov, od 14.30 finále.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies