Tréner Jortikka skončil vo Vladivostoku, dôvodom vážne ochorenie manželky

NETKY.SK • 2 December 2013, 09:30 • 2 min
Tréner Jortikka skončil vo Vladivostoku, dôvodom vážne ochorenie manželky

VLADIVOSTOK - Fínsky tréner Hannu Jortikka skončil predčasne pri mužstve nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Admiral Vladivostok. Ako informuje ITAR-TASS, za týmto rozhodnutím je vážne ochorenie jeho manželky, ktoré mu neumožnilo jeho ďalšie zotrvanie vo Vladivostoku.

slovakia

left justify in out

"Hannu má vážne chorú manželku a to mu znemožnilo jeho ďalší pobyt vo Vladivostoku," uviedol generálny riaditeľ Admiralu Alexander Filippenko. "Keď sme sa vrátili z tripu, sám nás požiadal o predčasné ukončenie zmluvy. Preto sme mu vyhoveli a na základe obojstranného súhlasu jeho kontrakt zrušili. Jortikkovi ďakujeme za všetko, čo urobil pre náš klub."

Za jeho nástupcu určili doterajšieho asistenta Alexandra Selivanova, ktorý mužstvo povedie už v pondelňajšom domácom stretnutí so Spartakom Moskva. "Pre nás je to zápas nie za šesť, ale ako sa hovorí za deväť bodov," zdôraznil Filippenko.

Jortikka, ktorý už aj odletel do Fínka, sa stal v histórii Vladivostoku prvý trénerom v jeho krátkej histórii. Klub vznikol len na jar tohto roku a pod jeho vedením vstúpil v septembri premiérovo do KHL. Jortikka na jeho lavičke sedel v 31 zápasoch, z nich Admiral vyhral 13 (10 v riadnom hracom čase, 1 v predĺžení a 2 v nájazdoch) a 18-krát prehral (14-1-3). Získal 40 bodov a momentálne mu patrí 9. miesto vo Východnej konferencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies