Tréner Ján Kozák privítal rozšírenie počtu krajín na MS

NETKY.SK • 12 Január 2017, 10:09 • 2 min
Tréner Ján Kozák privítal rozšírenie počtu krajín na MS

BRATISLAVA - Rada Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v utorok vo svojom sídle v Zürichu jednomyseľne schválila návrh prezidenta FIFA Gianniho Infantina a záverečný turnaj majstrovstiev sveta v roku 2026 bude za účasti 48 reprezentačných výberov. V porovnaní s doterajším formátom sa počet tímov rozšíri o šestnásť. Šéf svetového futbalu presadil svoju víziu väčšieho šampionátu so šancou pre futbalovo menej vyspelé krajiny.

slovakia

left justify in out

"Ja si myslím, že je to dobrý krok. Predovšetkým pre krajiny, ktoré nie sú tak futbalovo silné. Budú mať o to väčšiu motiváciu dostať sa na svetový šampionát," súhlasil s rozšírením počtu krajín na majstrovstvách sveta aj tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák a ďalej poznamenal: "Je to dobrá správa aj pre fanúšikov viacerých tímov, ktorí budú mať možnosť povzbudiť svoje mužstvá, priamo zastúpené na MS. Z tohto pohľadu som jednoznačne za rozšírenie počtu krajín. Pochopiteľne, že sú a budú aj iné názory. Kto chce byť majstrom sveta, musí vyhrávať so všetkými protivníkmi, ktorí mu prídu do cesty. V tom sa nič nemení."


Spomenutá téma rozšírenia počtu účastníkov finálového turnaja majstrovstiev sveta na 48 rezonovala aj na pracovnom stretnutí s názvom "Summit 8 krajín" vo Varšave, kde Slovenský futbalový zväz zastupovali prezident SFZ Ján Kováčik a generálny sekretár SFZ Jozef Kliment. Druhý menovaný v súvislosti so schválením návrhu šéfa FIFA Infantina na oficiálnom webe SFZ uviedol: "Európska futbalová únia (UEFA), rovnako ako ďalšie kontinentálne konfederácie, túto myšlienku v zásade podporila. Teraz je pre Európu dôležité, aby v rozumnej miere ustála tlak pri delení počtu miesteniek a uhájila svoju pozíciu vo svetovom futbale."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies