Tréner Isinbajevovej nesúhlasí s trestom pre všetkých Rusov, nevinní by podľa neho nemali trpieť

NETKY.SK • 11 November 2015, 15:12 • 2 min
Tréner Isinbajevovej nesúhlasí s trestom pre všetkých Rusov, nevinní by podľa neho nemali trpieť

MOSKVA - Zákaz štartu pre všetkých ruských atlétov na budúcoročných olympijských hrách v Riu de Janeiro by nespravodlivo dopadol aj na poctivých športovcov. Reagoval na odporučenie vyšetrovateľov Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Jevgenij Trofimov, dlhoročný tréner a mentor jednej z najúspešnejších ruských atlétok súčasnosti Jeleny Isinbajevovej.

slovakia

left justify in out

"Trest by bol porušením základnej zásady prezumpcie neviny," povedal Trofimov, ktorý sa dušuje, že jeho zverenka nemala nikdy nič spoločné s užívaním zakázaných látok. "Čistí športovci by nemali trpieť," dodal. Isinbajevová naposledy súťažne skákala v roku 2013, napriek tomu bude podľa slov trénera pripravená v olympijskom roku prekonať vlastný svetový rekord 506 cm z augusta 2009. Ruská atletika sa dostala do nemilosti WADA na základe zistení vyšetrovacej komisie, ktoré boli v pondelok publikované v obsiahlej správe. Autori v nej obvinili Rusko zo štátom riadeného podvodu s užívaním zakázaných látok a kamuflovania pozitívnych nálezov a okrem iného odporučili zakázať ruským atlétom účasť na všetkých medzinárodných podujatiach vrátane budúcoročných olympijských hier v Riu de Janeiro. Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) by mala zaujať stanovisko k návrhu v piatok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies