Tréner Žiliny Hapal: "Neprišli sme do Marseille na výlet"

NETKY.SK • 19 Október 2010, 07:45 • 2 min
Tréner Žiliny Hapal: "Neprišli sme do Marseille na výlet"

Tréner Žiliny Hapal: "Neprišli sme do Marseille na výlet"

slovakia

left justify in out

img

Žilinskí futbalisti neprišli podľa slov ich trénera Pavla Hapala na výlet do Provensálska. V utorňajšom zápase F-skupiny Ligy majstrov na ihrisku francúzskeho favorita Olympique Marseille predostrel slovenský šampión bodové ambície.
"Ja som v Marseille už od soboty a nešiel som s výpravou. Sledoval som ligový zápas s Nancy a prežil krásnu nedeľu, keď som si bol pozrieť okolie mesta. Musím povedať, že sa mi tu veľmi páči. My sme sem však neprišli kvôli spoznávaniu Marseille, ale pre dobrý výsledok," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii český kormidelník v službách "šošonov". Prezradil aj návod, akým by jeho mužstvo mohlo uspieť: "Hráči musia podať výkony, akými sa prezentovali napríklad v lige proti Košiciam či naposledy so Zlatými Moravcami. Vieme však, že nás zajtra čaká podstatne ťažší súper ako tí ligoví. Súper disponuje obrovskou kvalitou v útoku, má veľmi dobré individuality, ktoré dokážu streliť gól a rozhodnúť," dodal Hapal.
Na otázku, či by mohla byť avizovaná neúčasť reprezentačného útočníka Loica Remyho pre jeho tím výhodou, Hapal odpovedal: "Zrejme nastúpi Brandao, takže ofenzívna sila Olympique tým neutrpí." Najbližší dvojzápas s Marseille veľa naznačí, kde je miesto Žiliny v európskej smotánke: "Samozrejme, boj o postup ešte nevzdávame, ale bol by to skôr malý zázrak. Určite sa však chceme pobiť o 3. miesto. Tento dvojzápas veľa napovie. Hráme Ligu majstrov prvýkrát, sme 'neokukaní' a to by mohla byť naša výhoda. Musíme však zahrať ako proti Litexu Loveč alebo Sparte Praha, potom máme šancu na dobrý výsledok." Na margo zdravotného stavu kádra žilinský kormidelník prezradil: "Problémoví sú prakticky len dvaja hráči - Babatounde Bello a Mário Pečalka. Verím, že druhý menovaný do zápasu napriek problémom s členkom zasiahne."
V premiérovom vystúpení v Lige majstrov Žilina po naivnom výkone podľahla doma Chelsea Londýn 1:4 a v ďalšom "vyfasovala" od Spartaka Moskva trojku. Kapitán Róbert Jež: "Dúfam, že ako sa vraví, do tretice všetko dobré, bude zajtra večer platiť. Myslím si, že tu môžeme niečo uhrať. Remíza by pre nás bola dobrá." Francúzsky sok si však brúsi zuby na víťazstvo, ktoré chce potvrdiť aj 3. novembra v zápase 4. kola F-skupiny pod Dubňom: "Nečudujem sa, že majú takéto ambície, lebo Marseille je veľkým favoritom. Myslím si, že každý bodový zisk by pre nás bol úspechom."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies