Tréner Husár splní sľub: Pešo z Bratislavy do Ostravy

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 11:05 • 2 min
Tréner Husár splní sľub: Pešo z Bratislavy do Ostravy

BRATISLAVA - Zo svojho siedmeho majstrovského titulu sa tešia volejbalisti Ostravy. Aj s výrazným prispením slovenského legionára Petra Michaloviča sa im ho podarilo vybojovať proti vysoko favorizovaným Českým Budějoviciam a jeho potvrdením tak rozosmutnili Ivana Husára, ktorý bude teraz musieť absolvovať pešiu túru z Bratislavy do Ostravy.

slovakia

left justify in out

Bývalý tréner slovenskej reprezentácie, VKP Bratislava i Brna sa k nej zaviazal vyhlásením, že tak urobí, ak ostravský tím získa majstrovský titul. Túto hlášku "vypustil" do sveta už počas semifinále, v ktorom sa Ostrava ujala vedenia 2:1 v súboji s ďalším favoritom Libercom. Veď Ostrava išla do play off až z piateho miesta. "Ono to ani nebola stávka. Ja som len vychádzal z toho, že proti favorizovanému Libercu v semifinále a ani vo finále s Budějovicami nebudú mať šancu. Manažérovi Ostravy pánovi Zedníkovi som len poslal mobilom správu, že ak získajú titul, tak prejdem peši z Bratislavy do Ostravy. No a on to hneď posunul českým médiám, ktoré ma hneď začali bombardovať," uviedol pre TASR Husár. "Už som si bol dať nejaké kilečká okolo Dunaja," povedal v súvislosti s tým, čo ho čaká. "Keďže Ostrava je takým detským tímom, tak si myslím, že práve na Deň detí by som to mohol urobiť."

Čo sa týka výberu trasy, uvažuje nad dvoma vetvami. Jedna by bola cez Karpaty nad Púchov a potom smer doľava, druhá cez Karpaty na Bradlo-Myjavu, za ktorou by sa dostal na Moravu a odtiaľ na Luhačovice-Vsetín-Frýdek až do Ostravy. "Priznám sa, že až tak podrobne som to ešte neštudoval, veril som, že Budějovice to ešte otočia," zjavne zaskočený konštatoval Husár. "Pozeral som ten šiesty zápas a keď viedli Budějovice 13:9 v piatom sete, tak som už esemeskoval do Brna, že pozrite na to, už je to v poriadku. No keď bolo zrazu 13:13, tak už to v poriadku nebolo."

Samozrejme, že už sa mu ozvali aj hráči z Ostravy. "Dostal som už tri esemesky v tom zmysle, že: "Pane Husáre, už se těšíte?". Po tom, čo prešli cez Liberec, som vedel, že to budú mať vo finále veľmi ťažké. Ale klobúk dole pred tým, čo v ňom dokázali, titul si vybojovali zaslúžene. S Ostravou sme hrali v prípravnom období pred sezónou, vyhrali sme nad ňou 4:1 a musím povedať, že ma príliš neoslovila. Ale to, aký obrovský kus práce odvtedy urobili, si naozaj zaslúži obdiv."

Husár tak na svoju pešiu trasu vyberie svoje staré dobré vibramky. V nich prešiel vlani s jedným svojím kolegom pešiu túru v Španielsku. "Ak niekde nezablúdim, čaká ma asi tristo kilometrov. Aby som tam prišiel na Deň detí, ako plánujem, tak by som mohol vyraziť okolo 22.-23. mája. Dúfam, že ma prídu na mojom pochode povzbudiť aj českí priaznivci, rozhodcovia, funkcionári, vyzývam najmä tých tlstejších. Bude to pre nich, ale aj mňa dobrá kúra na zhodenie prebytočných kilogramov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies