Tréner Hucko predĺžil v Trnave o pol roka, posilami Kadlec a Bello

NETKY.SK • 14 December 2015, 15:15 • 2 min
Tréner Hucko predĺžil v Trnave o pol roka, posilami Kadlec a Bello

TRNAVA - Slovenský futbalový klub Spartak Trnava oznámil, že aj v jarnej časti Fortuna ligy 2015/2016 povedie mužstvo ako hlavný tréner Ivan Hucko. TASR klub informoval prostredníctvom tlačovej správy, podľa ktorej "andeli" predstavili aj prvé dve zimné posily.

slovakia

left justify in out

Do klubu prichádzajú zo Žiliny pravý obranca Andrej Kadlec a beninský stredopoliar Babatounde Bello z Frýdku Místku, ktorý svojho času tiež pôsobil pod Dubňom. V mužstve zo slovenského Ríma prišlo aj k hráčskym odchodom. Klub po vzájomnej dohode ukončil spoluprácu so španielskym stredopoliarom Josém Davidom Casadom. V Trnave nebudú pokračovať ani útočník Haris Harba a obranca Marek Janečka. Obom sa končia v januári hosťovania, Spartak im však umožní už skôr trénovať s ich novými oddielmi. "Andeli" zároveň dementovali, že by rokovali o príchode Filipa Serečina. Meno Košičana sa v súvislosti s Trnavou objavilo v niektorých médiách. "Je to iba novinárska kačica," objasnil PR manažér Spartaka Marek Ondrejka.

 

Tréner Ivan Hucko podpísal v pondelok novú zmluvu. Opäť znie na šesť mesiacov s ročnou opciou na ďalšiu spoluprácu. Kompletné zloženie realizačného tímu upresnia neskôr.

 

"Zatiaľ sme definovali jeden cieľ – dostať sa do pohárovej Európy. Z toho budeme vychádzať," uviedol po podpise kontraktu kouč Trnavy.

 

Z tímu odišlo po skončení jesennej časti už osem hráčov. Vedenie Spartaka hľadá možnosti doplnenia tímu.

 

"Kupovať hráčov nie je ako zháňať tovar v obchode. Možností je vždy viac na oboch stranách, aj hráči majú svoje alternatívy. Budeme sa snažiť dotiahnuť posilnenie kádra do stavu, aby sme boli spokojní. Rátame aj s tým, aby sa mladí hráči posunuli hore. Uvidíme, ako sa prejavia v mužskom futbale. Najradšej by sme boli, aby sa ukázali v dobrom svetle a mohli sme ich zapracovať. Rátame s Lukášom Mihálikom, zvažujeme, že vezmeme do prípravy ďalšieho dorastenca Mateja Oravca. Uvidíme, ako sa dohodneme s novým trénerom juniorky Mariánom Šarmírom, nevylučujem, že do prípravy naskočia aj ďalší," povedal Hucko, ktorý by rád do tímu pritiahol aj kreatívneho stredopoliara.

 

Kadlec oslávi 2. februára dvadsiate narodeniny, v Trnave sa tento pravý obranca dohodol na tri a pol ročnom kontrakte. Bol členom reprezentačného tímu do 17 rokov, ktorý sa zúčastnil na majstrovstvách Európy v roku 2013. Figuroval aj v národných výberoch do 18 a 19 rokov. "Ako hráč cítim, že pre svoj rozvoj potrebujem zmenu. Keď prišla ponuka z Trnavy, neváhal som. Je to motivácia a nová výzva. Chcem sa popasovať o post pravého beka," povedal Kadlec.

 

Bello je slovenským futbalovým fanúšikom dobre známy z osemročného pôsobenia v Žiline. Po odchode zo severu Slovenska pôsobil v Jihlave a naposledy hosťoval v druholigovom Frýdku Místku. "Môžem povedať, že sa fakt veľmi teším na návrat do slovenskej ligy. Budem obliekať dres Spartaka, ktorý medzi najlepšieho kluby na Slovensku a má najlepších fanúšikov v krajine," vyjadril sa reprezentant Beninu, ktorý sa v Trnave zaviazal na jeden a pol roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies