Tréner Holandska Blind vzal prehru s Bulharskom na seba

NETKY.SK • 26 Marec 2017, 10:31 • 2 min
Tréner Holandska Blind vzal prehru s Bulharskom na seba

SOFIA - Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Danny Blind prebral zodpovednosť za prehru 0:2 v sobotnom zápase kvalifikácie MS 2018 v Bulharsku.

slovakia

left justify in out

Jeho zverenci po tomto neúspechu klesli až na štvrtú priečku eliminačnej A-skupiny.

 

Blind postavil do základnej zostavy aj 17-ročného stopéra Ajaxu Amsterdam Matthijsa de Ligta, ktorý sa stal najmladším holandským debutantom od Mauka Webera v roku 1931. Kouč už pred výkopom priznal, že riskuje, no argumentoval absenciami v strede obrany. Práve De Ligt však už v piatej minúte zaváhal a po zrážke s brankárom Jeroenom Zoetom ponúkol vedúci gól Spasovi Delevovi. Bulharský útočník o pätnásť minút neskôr spečatil konečný výsledok.

 

"Viním seba. Takto to nesmie pokračovať, mnohé sa musí zmeniť. Samozrejme, teraz je jednoduché súdiť, že bolo priskoro na De Ligtov prvý reprezentačný štart," uviedol Blind. Mladého obrancu stiahol v polčasovej prestávke, nahradil ho ďalším nováčikom v najcennejšom drese Wesleym Hoedtom z rímskeho Lazia. Na ihrisko poslal aj stredopoliara Wesley Sneijdera v nádeji, že prinesie viac kreativity. "My sme na trávniku, takže my musíme podať výkon," vyhlásil kapitán Arjen Robben podľa agentúry AP.

 

Holandsko sa nekvalifikovalo na EURO 2016 a rovnako cesta na budúcoročné majstrovstvá sveta do Ruska je čoraz náročnejšia. "Oranjes" majú na konte sedem bodov, Bulharsko o dva viac, Švédsko nazbieralo desať a Francúzsko vedie tabuľku "áčka" s trinástimi bodmi. Iba víťaz skupiny si zabezpečí priamu miestenku na záverečnom turnaji.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies